Akıncı Hava Üssü'nün yakınlarındaki aramalar

- Üs çevresindeki arazide yapılan aramada bir miktar nakit para, cep telafonları ile bilgisayar parçaları bulundu - Jandarma ekiplerince Kazan'da durdurulan bir otobüste, Azeri uyruklu Türk vatandaşının valizinde ise çok sayıda gece görüş özellikli dürbün ele geçirildi

Google Haberlere Abone ol
Akıncı Hava Üssü'nün yakınlarındaki aramalar

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından, Akıncı Hava Üssü çevresindeki arazide yapılan aramada, kaçan darbeci askerlere ait olduğu değerlendirilen, 4 bin 350 lira ile 7 bin 600 ABD Doları, cep telefonları ve bilgisayar parçaları bulundu.

FETÖ'ye mensup darbeci askerlerin karargah olarak kullandıkları Kazan'daki 4. Ana Jet Üs Komutanlığı (Akıncı Hava Üssü) çevresindeki arazilerde jandarma ekiplerinin arama çalışmaları sürdürülüyor. Yürütülen çalışmalara, Ankara İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler ve özel eğitimli arama köpekleri de katılıyor.

Aramalar sonucunda, bugün Fethiye köyünden bir çobanın Akıncı Hava Üssü'nün yakınındaki arazilerde bulduğu ve kaçan darbeci askerlere ait olduğu değerlendirilen, 4 bin 350 lira ile 7 bin 600 dolar, 2 adet cep telefonu, bir GSM kartı ve bilgisayar malzemeleri bulundu.

- Azeri uyruklu kişinin çantasında gece görüş dürbünleri bulundu

Öte yandan, jandarma ekiplerinin Kazan'da İstanbul-Ankara karayolunda durdurduğu bir yolcu otobüsünde, Azeri uyruklu Türk vatandaşının valizinde çok sayıda gece görüş özelliği bulunan termal özellikli dürbün, kelepçe ile dijital malzeme ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelinin dürbünleri Suriye'deki Türkmenlere götürdüğünü söylediği, ancak ekiplerin bu malzemelerin DAEŞ üyelerine götürüldüğü tahmininde bulunduğu belirtildi.

Yorumlar