AK Parti'nin başörtüsü teklifine CHP'den ret

CHP, AK Parti tarafından hazırlanarak sunulan "kılık kıyafete anayasal güvence" önerisini kabul etmedi.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'nin başörtüsü teklifine CHP'den ret

CHP, başörtüsüne anayasa güvence getiren AK Parti'nin önerisine sıcak bakmadı. AK Parti heyetinin yaptığı ziyaret sonrası CHP'den gelen açıklamada, "Bu çalışmanın içerisinde olmayacağız" denildi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığındaki AK Parti heyeti başörtüsü konusunda hazırlanan anayasa değişikliği teklifiyle ilgili partileri tek tek ziyaret etti. AK Parti'nin ilk durağı MHP oldu, ardından CHP'ye ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaretin ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve CHP Grup Başkanvekili Engin Altay açıklama yaptı. Bakan Bozdağ, CHP'ye anayasa değişikliği konusunda bilgi aktarımı yaptıklarını belirterek, "Kendilerinden bu hazırlık sürecini katkı sunmalarını istedik. Geçmişte Türkiye, idari uygulamalarla yaşamaması gerektiği süreçler yaşadı" diye konuştu.

Engin Altay ise yaptığı açıklamada anayasa değişikliği konusunda AK Parti'ye kapıları bir kez daha kapattı. Seçime 7 ay kalmışken anayasa değişikliği yapılmasının doğru olmadığını düşündüklerini kaydeden Altay, AK Parti'nin gerçekleştireceği çalışmaların içerisinde yer almayacaklarını söylediklerini vurguladı.

Altay, "Bu konu, Sayın Genel Başkanımızın 'kadına özgürlük, kamuda özgürlük' noktasında verdiği kanun teklifi sonrası gelişen bir konudur. Biz prensip olarak bu konunun mesele olmaktan çıktığını söyleyegeldik. CHP bakımından Anadolu'da karşılaştığımız eleştirilere karşı bu konuda dürüstlüğümüzü ortaya koymak için Genel Başkanımız teklifini bizlerin de imzasıyla verdi. Temel hakların referandum konusu halinde olmaması gerektiğini söyledik. Birden çok maddeli bir anayasa değişikliğinin seçime 7 ay kalmışken yapılması doğru olmadığını düşünüyoruz. Yeni anayasanın yeni parlamentonun işi olduğunu düşünüyoruz. AK Parti'nin 'çalışmaları birlikte olgunlaştıralım' önerisinin içinde olmayacağımızı ifade ettik. AK Parti'nin gerçekleştirmek istediği anayasa değişikliği çalışmasının içinde olmayacağımızı söyledik" ifadelerini kullandı.

Yorumlar