AK Parti son seçim anketini açıkladı

AK Parti tarafından yapılan son seçim anketinin sonuçları açıklandı. Açıklanan anket sonuçlarına göre AK Parti'nin oy oranı yüzde 43 civarında görünüyor. Ankete göre barajı sadece 3 parti geçerken, İyi Parti ve HDP baraj altında kalıyor.

Google Haberlere Abone ol
Yarın seçim olsa kime oy verirsiniz anket

AK Parti tarafından yapılan seçim anketinin sonuçları kamuoyuyla ilk kez paylaşıldı. Ankette AK Parti'ye oy verenlerin oranı yüzde 43 olarak belirlenirken, yeni kurulan partilerin ise yüzde 2'nin altında olduğu görüldü. Öte yandan seçim barajını ise sadece 3 parti aşabiliyor. İşte AK Parti seçim anketi sonuçları: 

AK Parti Ar-Ge’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirlerin kademeli olarak kaldırılması kararı sonrası yapılan anketi paylaştı. Hürriyet'ten Gizem Karakış'a konuşan Hamza Dağ'ın aktardığı ankete göre vatandaşların yüzde 94.6’sı “Evde kal çağrısına uyuyor musunuz?” sorusuna “Evet” yanıtını verdi. Yüzde 5.4’ü bu çağrıya uymadığını söyledi.

Salgın dönemi sistem tartışmalarını kapatmıştır. Yapılan araştırmada Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne güvenenlerin oranı yüzde 64’tür. 2020 yılında yaşanan krizlerde -doğal afetler, İdlib, salgın hastalık- hükümetin yürüttüğü politikaları başarılı + çok başarılı bulanların oranı yüzde 59.6’dır.

‘Bugün genel seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?’ sorusuna ankete katılan vatandaşların yüzde 43.1’i AK Parti, yüzde 22.8’i CHP, yüzde 10.5’i MHP, yüzde 9.1’i İYİ Parti, yüzde 9.8’i HDP, yüzde 1’i Gelecek Partisi, yüzde 1.7’si DEVA Partisi, yüzde 0.8’i Saadet Partisi yanıtını verdi.

EN BEĞENİLEN SİYASETÇİ AÇIK ARA İLE ERDOĞAN

‘Aktif olarak siyaset yapan en beğendiğiniz siyasetçi kimdir?’ sorusunda Cumhurbaşkanımız istisnasız her ankette açık ara önde iken, bu süreçte arayı daha fazla açmıştır. CHP’nin oy potansiyelinin yüzde 21-24 arasında olmasına rağmen en beğendiğiniz siyasetçi sorusuna Kılıçdaroğlu yanıtı verenlerin oranı yüzde 2 ile yüzde 4 arasında çıkıyor.

KILIÇDAROĞLU: PANDEMİ HASTALENELERİ GEREKSİZ İSRAF

 

Yorumlar