AK Parti İstanbul teşkilatları karla mücadelede

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'nin çağrısı üzerine harekete geçen il teşkilatı ve belediyeler, yolda mahsur kalan vatandaşları belediyelere ait tesis ve binalarda misafir ederek ihtiyaçlarını karşıladı

Google Haberlere Abone ol
AK Parti İstanbul teşkilatları karla mücadelede

İstanbul'da yoğun kar yağışının ardından, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'nin yaptığı çağrı üzerine AK Partili belediyeler ve teşkilat mensupları, mağdur olan vatandaşlara destek oldu.

AK Parti İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, meteorolojiden gelen yoğun kar yağışı ikazı üzerine AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, sosyal medya hesabından bir video mesaj yayınladı.

Videoda teşkilata seslenen Kabaktepe, "Siz değerli İstanbul teşkilatımı; cadde cadde, sokak sokak, mahalle mahalle çalışmaya, darda kalanlara derman, soğukta duranlara soluk, aşsız olanlara aş, yolda kalanlara yardımcı olmaya, sıcak çay, çorba ikramına, İstanbullunun yanında olmaya davet ediyorum. Bütün belediye başkanlarımı, ilçe başkanlarımı, il ve ilçe meclis üyelerimizi ve mahalle başkanlarımızı kısaca teşkilatımızın bütün mensuplarını insana, sokak hayvanlarına, komşumuz İstanbullulara omuz vermeye, nefes olmaya çağırıyorum." ifadelerini kullandı.

Kabaktepe'nin çağrısı üzerine harekete geçen AK Parti İstanbul teşkilatı, kar yağışının etkili olduğu pazartesi akşamı itibarıyla sahada vatandaşların imdadına koştu. Gençlik kollarından mahalle başkanlarına kadar teşkilatın her kademesinden binlerce gönüllü yolda mahsur kalan vatandaşlara çay, çorba, su, sandviç ile kek gibi yiyecek ve içecek ikramında bulundu. Kara saplanan araçların kurtarılmasına yardımcı oldu.

- AK PARTİLİ BELEDİYELER MAĞDURLARIN İHTİYAÇLARINI KARŞILADI

AK Partili belediye başkanları da mahsur kalan vatandaşlara yardımcı oldu. Yollarda saatlerce mahsur kalan vatandaşlar için belediyelere ait tesisler ve binalar hizmete açıldı. Barınma ve ısınma ihtiyaçları karşılanan vatandaşlara, yiyecek ve içecek ikram edildi. On binlerce İstanbullu, belediyeye ait yerlerde misafir edilerek ihtiyaçları karşılandı.

Diğer yandan, ilçe belediyelerinin sorumluluk alanlarında kar küreme ve tuzlama çalışmaları aralıksız sürdü. İBB’nin sorumluluk alanlarındaki yollarda da belediyeler tarafından kar küreme ve tuzlama çalışması yapıldı.

İBB'ye bağlı Halk Ekmek büfelerine ekmeklerin zamanında gelmemesi nedeniyle AK Partili belediyeler, ilçe genelindeki pek çok fırından toplu ekmek satın alarak vatandaşlara ücretsiz dağıttı.

Kar yağışından olumsuz etkilenen sokak hayvanları da unutulmadı. Şehir içinde sokak hayvanlarına kuru ve yaş mama dağıtıldı. Şehir dışındaki ormanlık alanlarda yaşayan hayvanlar için de besleme noktalarına mama takviyesi yapıldı.

- KABAKTEPE'DEN BELEDİYELERE VE TEŞKİLATA TEŞEKKÜR

Öte yandan AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe de çalışmaları yakından takip etti. Kabaktepe, ilçeleri tek tek ziyaret edip belediye başkanlarıyla çalışmaları denetledi, ilçe başkanlarıyla buluşup sahada yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kabaktepe, 3 gün boyunca ara vermeksizin vatandaşların imdadına koşan teşkilata teşekkür ederek, "Soğuk havaya rağmen gece-gündüz hiçbir karşılık beklemeden yüz binlerce vatandaşımızın yüreğini ısıtan belediyelerimize ve teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Sizlerle yol arkadaşlığı yapmaktan onur duyuyorum. Her zaman ve her yerde İstanbulluların hizmetindeyiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar