AK Parti 40 il belediye başkan adayları açıklandı TAM LİSTE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanlıklarına aday gösterecekleri isimlerin ilk bölümünü açıkladı. 81 ilden 40'ının adayları açıklandı. Açıklanan iller arasında 14 büyükşehir, 26 il belediye başkan adayları bulunuyor. Listede ilginç isimler de yer aldı. İki eski bakan kendi illerinden aday gösterildi. Diyarbakır, Şırnak ve Hakkari'de ise mevcut kayyum başkanlar aday gösterildi.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti 40 il belediye başkan adayları açıklandı TAM LİSTE

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'nin 40 il belediye başkan adaylarını açıklayacağı toplantı başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki konuşmasında AK Parti'nin 31 Mart yerel seçimlerinde aday gösterecekleri isimleri açıkladı. 81 ilden 40'ına aday gösterilecek isimleri açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın listesinde ilginç isimler de yer aldı. Eski Bakanlardan Hilmi Güler, Fatma Şahin ve Ömer Faruk Özlü kendi illerinde büyükşehir belediye başkan adayı olarak gösterildi.

AK Parti 40 il belediye başkan adayları listesi

İşte Erdoğan'ın açıkladığı o liste: 

Adıyaman Beyin Cerrahı Doktor Süleyman Kılıç

Amasya Cafer Özdemir 

Antalya Menderes Türel (Mevcut Başkan)

Ardahan Yunus Baydar (Bir önceki belediye başkanı)

Artvin Mehmet Kocatepe (Mevcut belediye başkanı)

Bartın Yusuf Ziya Aldatmaz (Merkez ilçe başkanıydı)

Batman Murat Güneştekin ( Eski il başkanı)

Bayburt Fatih Yumak (Mevcut il başkanı)

Bitlis Nesrullah Tanğlay (Mevcut il başkanı)

Bolu Fatih Metin (Bakan Yardımcısı)

Bursa Alinur Aktaş (Mevcut)

Denizli Osman Zoran (Mevcut)

Diyarbakır Cumali Atila (Mevcut-Kayyum)

Düzce Faruk Özlü (Eski Bakan)

Elazığı Şahin Şerefoğulları

Erzurum Mehmet Sekmen

Gaziantep Fatma Şahin (Mevcut)

Giresun Aytekin Şenlikoğlu (İl Başkanı)

Gümüşhane Ercan Çimen

Hakkari Cüneyt Epcim (Mevcut - Kayyum)

Kahramanmaraş Hayrettin Güngör (Belediyeler Birliği Başkanı)

Karabük Burhanettin Uysal

Kastamonu Tahsin Babaş (Mevcut Başkan)

Kayseri Memduh Büyükkılıç

Kırıkkale Mehmet Saygılı

Kırklareli Burak Süzülmüş

Kilis Mehmet Abdi Bulut

Kocaeli Tahir Büyükakın

Malatya Selahattin Gürkan

Nevşehir Rasim Arı

Niğde Emrah Özdemir

Ordu Hilmi Güler

Rize Rahmi Metin

Samsun Mustafa Demir

Sinop Ali Çöpçü

Şanlıurfa Zeynel Abidin Beyazgül

Şırnak Mehmet Yarka

Tekirdağ Mestan Özcan

Yalova Yusuf Ziya Öztabak

Erdoğan, selamlama konuşmasından sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye Cumhur İttifakı'na olan bağlılığından dolayı teşekkür etti. Erdoğan, "Biz de Cumhur İttifakı'na bağlılığımızı buradan tekrar beyan ediyoruz" dedi. 

Erdoğan, "Sayın Bahçeli'ye önümüzdeki İstanbul, Ankara ve İzmir'den aday çıkarmayarak AK Parti'ye desteklerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP ve HDP arasında yapılan ittifakları ima ederek, "Kandil'den icazet alınarak yapılan ittifakların sandığa gömüleceğini" ifade etti.

Seçim manifestosunu önümüzdeki ay açıklayacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, gönül belediyeciliği, hizmet belediyeciliği anlayışını hakim kılacaklarını söyledi.

AK Parti belediye başkan adaylarının nasıl bir profile sahip olması gerektiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bulunduğu yerde halkla arasına mesafe koyanların, kibir belirtisi olanların AK Parti'de yerinin olmadığını kaydetti.

BAHÇELİ'DEN İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR AÇIKLAMASI

AK Parti'nin İstanbul'daki toplantısından önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Antalya Kampı'nda çok önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, ittifakın önemine dikkat çekerek, "Milli beka için Cumhur İttifakı mecburidir" dedi.

Bahçeli, "Daha önce İstanbul'dan aday çıkarmayacağımızı söyledik, yaşananlar sonrası ise İstanbul dahil tüm şehirlerde aday çıkaracağımızı söyledik" diyerek yaşanan süreci hatırlattı. MHP lideri, sözlerinin devamında ise flaş bir çıkış yaparak, "İstanbul, Ankara ve İzmir'de aday çıkarmayacağız" ifadelerini kullandı.

KULİSLERE YANSIYAN BİLGİLER

Erdoğan'ın AK Parti’nin; Ankara, İstanbul ve İzmir’in de aralarında olduğu 40 şehrin belediye başkan adayını açıklayacak. Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir'in haberine göre; üç büyükşehir adayının açıklanmasının salı günü AK Parti grup toplantısına kalabileceği belirtiliyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bugün saat 14.00’te Haliç Kongre Merkezi’nde AK Parti’nin; Ankara, İstanbul ve İzmir’in de aralarında olduğu 40 şehrin belediye başkan adayını açıklayacaktı ancak son dakikada bazı adaylarla ilgili pürüzler ve sıkıntılar yaşandı.

AK Parti’den resmi bir açıklama yapılmamakla birlikte üç büyükşehir adayının açıklanmasının salı günü AK Parti grup toplantısına kalabileceği belirtiliyor. Peki neler oluyor? Yaşanan bu sıcak trafiğin arkasında hangi nedenler var? İşte yanıtları:

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan son grup toplantısında belediye başkan adaylarına ve aday gösterilmeyenlere, başka yerlere kaydırılıp yerini beğenmeyenlere yönelik uyarılarda bulunmuştu. Şimdi adaylığı netleşenlerle ilgili bazı sorunlar yaşandı.

2- Aday gösterilen bazı isimlerin şartları ve talepleri oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şart mart kabul etmiyorum. Şartsız adaylığı kabul ediyorsanız buyurun çalışmaya başlayın. Aksi durumda yolumuza başka isimlerle devam ederiz” mesajı verince 3 büyükşehrin adaylarının açıklanmasının ertelenmesi gündeme geldi.

3- Bazı adayların protokol ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde yeni statü talepleri oldu ancak buna da formül bulunamadı.

4- “Siyasette 24 saat uzun zamandır” derler. Müzakereler, görüşme trafiği ve ikna süreci gece boyunca devam etti. Sonunda beklendiği gibi üç büyükşehir de Haliç toplantısında açıklanabilir ya da salı günü kamuoyuna yansıyan bazı isimler, sürpriz şekilde değişebilir.

Yorumlar