Ağıralioğlu: Parmak kırar, baş alırız

Yerel seçimlerde HDP ile ittifak yapmakla suçlanan İyi Parti, son günlerdeki siyasi çıkışını ilginç bir şekilde sürdürüyor. İyi Parti Grup Başkanvekili Ağıralioğlu yaptığı son açıklamada, "Devletimize parmak sallayan herkesin parmağını kırarız. Devletimize baş kaldıran başı alırız." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Ağıralioğlu: Parmak kırar, baş alırız

Yerel seçimlerde İstanbul, Ankara ve İzmir gibi illerde HDP ile birlikte hareket etmekle eleştirilen İyi Parti'nin son günlerde yaptığı çıkışlar dikkatleri üzerine çekiyor. HDP ile ittifak yapmadıklarını iler süren İyi Partili yetkililer, üst üste HDP karşıtı sert açıklamalarda bulunuyor. 

Son olarak HDP belediyelerine kayyum atanmasıyla ilgili olarak bir açıklamada bulunan İyi Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, "Devletimize parmak sallayan herkesin parmağını kırarız. Devletimize baş kaldıran başı alırız" şeklinde ifadeler kullandı. 

Devletin terörle mücadelede ulaştığı başarıyı beğendiklerini ve desteklediklerini kaydeden Ağıralioğlu, “Ama Türkiye’nin şunu bilmesi lazım” dedi ve ekledi:

1984'ten beri Eruh baskınından beri başımıza bela olmuş bu alçak örgütün bize ödettiği bedelin her geçen gün daha katmerli hale gelmesine imkan vermeyecek bir yönetim mahareti gösterme yani devletin yönetimini elinde bulunduran; bugün AK Parti daha sonra kim olursa ya da daha evvel kim varsa vazifeleri Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve Türk milletinin beraberliğine kast etmiş bu cinayet şebekesinin ve onlarla irtibatlı olarak siyaset yapma hevesinde olanların zayıflayabilecek şartlar oluşturmak mecburiyeti vardır. Onlar her sene, her geçen gün daha fazla kuvvetleniyor. Her geçen gün bizim kendi Kürtlerimizi devletin milletin beraberliğine, 1000 yıllık kardeşliğimizin hilafına davranabilecekleri bir savrulmanın içine çekebiliyorlarsa sorumlu siyaset neyi yapamadığını da düşünmek zorundadır. Terörle mücadelede aman veremeyiz. Devletimize parmak sallayan herkesin parmağını kırarız. Devletimize baş kaldıran başı alırız. 

İTTİFAK ORTAĞI İSE "DARBE" DEMİŞTİ

Öte yandan HDP ile ilgili mesafe koymaya çalışan İyi Parti'nin aksine ittifak ortakları CHP'den ise kayyumlara sert tepki gösteren açıklamalar geldi. Hatta CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, kayyum atamalarını "Darbe" olarak nitelendirerek ağır eleştirilerde bulunmuştu. 

Yorumlar