Afganistan’da oyların tekrar sayımı başladı

Afganistan'da devlet başkanlığı seçiminin ikinci turunun oylarının tekrar sayımı bugün başladı.Afganistan Bağımsız Seçim Komisyonu Başkanı Yusuf Nurustani, düzenlediği basın toplantısında, 30 çalışma grubunun oyların tekrar sayımına...

Google Haberlere Abone ol
Afganistan’da oyların tekrar sayımı başladı

Afganistan'da devlet başkanlığı seçiminin ikinci turunun oylarının tekrar sayımı bugün başladı.

Afganistan Bağımsız Seçim Komisyonu Başkanı Yusuf Nurustani, düzenlediği basın toplantısında, 30 çalışma grubunun oyların tekrar sayımına bugün başladığını aktardı.

Seçim komisyonunun daha önce yaptığı açıklamasında, 100 çalışma grubunun bin sandığı kontrol edeceğini bildirmişti. Ama Nurustani, uluslararası gözlemcilerinin yetişmemesi nedeniyle ancak 30 çalışma grubunun sayımlara başladığını ifade etti.

Bütün oyların uluslararası prosedürlere ve standartlara göre kontrolden geçirileceğini aktaran Nurustani, sayım sonunda iki adaydan da seçim sonuçlarının kabul etmelerini beklediğini kaydetti.

Komisyonun gerçek oyları sahte oylardan ayırmak için 16 farklı yöntem kullanacağını aktaran Nurustani, komisyonun 11 yöntem önerildiğini, daha sonra Birleşmiş Milletler tarafından önerilen 5 yeni yöntemle 16 yöntemin uygulanacağını belirtti.

Yapılan açıklamalarda oyların tekrar sayımının 3 hafta devam edeceği bildirildi.

CİHAN

Yorumlar