Adıyaman Valisi neden istifa etti? Adıyaman Valisi istifa gerekçesi açıklandı mı?

Mahmut Çuhadar Adıyaman Valisi olmasının yanında son günlerde depremzedelerin hedefinde olan isimlerden biridir. Deprem esnasında Adıyaman'da yeterince ilgi göstermediği gerekçesiyle vatandaşın tepkisine neden oluyor. Peki, Adıyaman Valisi neden istifa etti? Adıyaman Valisi istifa gerekçesi nedir?

Google Haberlere Abone ol
Adıyaman Valisi neden istifa etti? İstifa mı etti?

Adıyaman Valisi görevden alındı mı? Mahmut Çuhadar kimdir, nerelidir, Adıyaman Valisi Çuhadar neden tepki çekiyor, ne dedi, ne oldu soruları merakla soruluyor. Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında en çok hasar gören üçüncü il olan Adıyaman'da deprem sırasında vatandaşla yeterince ilgilenmemekle eleştirilen Vali Çuhadar'ın özgeçmişi merak konusu oldu. Peki, Adıyaman Valisi neden istifa etti? Adıyaman Valisi istifa gerekçesi açıklandı mı?

MAHMUT ÇUHADAR KİMDİR?

Mahmut Çuhadar 1967 yılında Samsun'un Bafra ilçesinde doğdu.

Çuhadar; ilk, orta ve lise eğitimini Bafra'da tamamladı.

1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu.

1990 yılında Samsun kaymakam adayı olarak mülki idare amirliği mesleğine giriş yaptı.

1991 yılında Beşikdüzü Kaymakam Vekilliğine geldi, 1992'de tamamladı. 1992'de 8 ay süreyle İngiltere'ye yabancı dil eğitimi almak için İçişleri Bakanlığı tarafından gönderildi. 1993 yılında Hacıbektaş Kaymakam Vekilliğine atandı.

1994'te Seben (Bolu) Kaymakamlığına atandı.

1995'te Hozat (Tunceli) Kaymakamlığına atandı.

Mahmut Çuhadar kimdir, nerelidir Adıyaman Valisi kim, nereli Biyografisi
Mahmut Çuhadar kimdir, nerelidir Adıyaman Valisi kim, nereli Biyografisi

 

1997'de Piraziz (Giresun) Kaymakamlığına atandı.

2001-2002 yılları arasında Mülkiye Müfettişliği görevinde bulundu.

2002 yılında Mülkiye Başmüfettişliği görevine başladı.

2009 yılında 6 ay süreyle ABD Nothern Illınois University’de meslek eğitimi aldı.

Son olarak Çuhadar, Cumhurbaşkanlığının 9 Haziran 2020 tarih ve 2020/274 sayılı Valiler Kararnamesi ile mülkiye başmüfettişi iken Adıyaman Valiliği görevine atandı. Çuhadar, evli ve 2 çocuk babasıdır.

ADIYAMAN VALİSİ GÖREVDEN ALINDI MI?

Deprem sonrasında Adıyaman Valiliği önünde toplanarak yardım beklediklerini belirten vatandaşlarla vali arasında gerginlik yaşanmıştı. Valinin bazı vatandaşların tepkisi üzerine gülümsemesi ise tepkiyle karşılanmıştı. AK Partili Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner ise valiyi savunmuştu. Bir sonraki gün ise Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu ile Vali Çuhadar'a bir grup tarafından tepki gösterilmişti, yetkililerin araçları tekmelenmeşti. 

Mahmut Çuhadar kimdir, nerelidir Adıyaman Valisi kim, nereli Biyografisi
Mahmut Çuhadar kimdir, nerelidir Adıyaman Valisi kim, nereli Biyografisi

 

Yakınları enkaz altında kalan vatandaşlar, Adıyaman Valiliği’ne giderek çalışmaların ve yardımların yetersiz olduğunu belirterek, tepki göstermişti. Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, “Adıyaman sahipsiz”, “Yardımlar nerede?” diye slogan atan depremzedelere gülerek karşılık vermişti. Çuhadar’ın gülmesine kızan bazı yurttaşlar da, “Neye gülüyorsun sen?” sözleriyle tepki göstermişti. Mehmet Metiner, söz konusu görüntüyle ilgili Tele1'den Egehan Erkün’e konuştu.

Metiner şunları söyledi: "Ben, 25 saattir yoldayım. Ben yoldaki ulaşım sorunun hangi boyutlarda olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Birileri diyor ki, ‘Ben Mehmet Metiner açın yolları’… Nedir bu ya? Ben diyorum ki yollar böyle, yakıt bulunamıyor, ekmek yok, su yok, perişan, ulaşım sıkıntısı var. 25 saat yoldaydım ben. Bununla ilgili duyarlılık ulaştırmaya çalışıyorum. Birileri müptezel gibi pusuda beklemiş, ‘Vay ben Mehmet Metiner, açılın ben geliyorum’, falan… Ayıp şeyler bunlar. Biz bir depremle mücadele ediyoruz. Yok vali güldü mü, gülmedi mi… Vali çok tertemiz, pırıl pırıl halkıyla ağlayan bir vali. Ben sabah görüştüm, nasıl ağladığını biliyorum. Yüreğim paramparça.

Vatandaş haklıdır ama hava muhalefeti var uçaklar inemiyor. Ulaşım tıkanmış, otoyollar tıkalı. Ben gittim gördüm. Otobanlar kapalı, göçük. Köprüler yıkılmış. Eski yollardan bir gidin bakın. 8 saat insanlar yollarda. Ambulanslar yaralıları taşıyamıyor yollardaki yoğunluktan dolayı. Kurtarma ekipleri ulaşmazsa gariban vali ne yapsın?"

“Gülmesi normal öyle mi söylüyorsunuz” sorusuna ise Metiner, “Yok ağlaması normal. Biz ağlıyoruz, bu sefer niye ağlıyorsunuz diyorsunuz. Vatandaşa tebessüm edebilir. Ne var yani, tebessüm etmesin mi? Umut aşılanmasın mı? Ağlasın mı hüngür hüngür? Bir gelin, gidin görün sahayı" yanıtını verdi. 

Adıyaman Valisinin görevden alındığına yönelik iddialar doğru değildir.

SON DAKİKA HABERİ... ADIYAMAN VALİSİ İSTİFA ETTİ

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden olan Adıyaman’ın valisi Mahmut Çuhadar’ın görevden ayrıldığı duyuruldu. Açıklamada ayrılık nedeni ‘sağlık sorunları’ olarak gösterildi.

Vali Çuhadar’a depremzedeler ‘Adıyaman yalnız’ bırakıldı tepkisi göstermiş, Çuhadar’ın depremzedelere gülümsemesi üzerine tepkiler büyümüştü.

Adıyaman Valiliği tarafından Mahmut Çuhadar adına yapılan açıklama şu şekilde:

Yaklaşık 3 yıldır yürütmekte olduğum Adıyaman Valiliği görevimden yaşadığım sağlık sorunları sebebi ile affımı talep etmiş bulunmaktayım.

06.02.2023 tarihinde yaşadığımız deprem felaketinin yaralarını devlet ve millet dayanışması ile sarılacağına dair inancım tamdır.

Adıyaman ve Adıyamanlı hemşerilerimin yüreğimizde hep özel bir yeri olacaktır. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.


 

Yorumlar