ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

- Kuveyt'te yüzlerce kişi ABD'nin Kudüs kararını protesto etti - Milletvekili Usame eş-Şahin: - "Kudüs, sadece Arap ve Müslümanların meselesi değil, insani adaletin meselesidir. ABD yönetiminin kararı adil değildir"

Google Haberlere Abone ol
ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

KUVEYT (AA) - ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı, Kuveyt'te protesto edildi.

Başkent Kuveyt'te toplanan yüzlerce kişi, Filistin bayrakları taşıyarak, "Kudüs, Filistin toprağıdır", "Ölüm, zillet ile yaşamaktan daha iyidir." şeklinde slogan attı.

Göstericiler, "Allah'ım Kudüs'ü sana emanet ediyoruz", "Kuveyt sizinle beraberdir" yazılı dövizler taşıdı.

Eyleme katılan milletvekili Usame eş-Şahin, yaptığı konuşmada, "Kudüs, sadece Arap ve Müslümanların meselesi değil, insani adaletin meselesidir. ABD yönetiminin kararı adil değildir." dedi.

Eski milletvekili Abdullah et-Temimi de Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararının "düşüncesizce" olduğunu belirterek, Kudüs'ü Yahudileştirme projesinin 1948'den beri devam ettiğini belirtti.

Kudüs ile Mescid-i Aksa'nın Araplar'a ve Müslümanlar'a ait olduğunu kaydeden Temimi, "Tüm dünyaya bu kararı kabul etmediğimizi ilan ediyoruz." ifadesini kullandı.

Eski milletvekili Mübarek ed-Duveyle de "Sadece Filistinliler için değil, tüm Müslümanların ilk davası olan Filistin ve Kudüs için buradayız." diye konuştu.

Yorumlar