ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

- ASKON Genel Başkanı Cesur: - "Trump, İslam dünyasının unutmayacağı kara bir isim olmuştur" - "Bu kararın, ne bölge barışına ve ne de huzura bir katkısı vardır. Bu apaçık bir provokasyondur" - TÜMSİAD Başkanı Doğan: - "Kudüs Filistin'dir, mukaddestir ve Müslümanlarındır. Ne biz ne de İslam alemi, bu kararı asla kabul etmeyeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

İSTANBUL (AA) - Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına ilişkin, "ABD Başkanı Donald Trump, İslam dünyasının unutmayacağı kara bir isim olmuştur." ifadesini kullandı.

Cesur, yaptığı yazılı açıklamada, BM kararlarının ve Orta Doğu'nun durumunun herkesçe malum olduğunu, Müslümanların ilk kıblesi Kudüs'ün ve Harem-i Şerif'in statüsünü herkesin bildiğini aktardı.

Bu tarihi gerçeklere rağmen adım atan ABD Başkanı Trump'ın dünya barışını ateşe attığını belirten Cesur, şunları kaydetti:

"Bu kararın ne bölge barışına ne de huzura bir katkısı vardır. Bu apaçık bir provokasyondur. Trump, İslam dünyasının unutmayacağı kara bir isim olmuştur. Bugün İslam coğrafyası ve dünya barışına hizmet edenlerin akıllarını başına alıp kenetlenme günüdür. ASKON olarak, İslam dünyasını ve dünya barışına hizmet edenleri alınan bu tarihi vahim kararı protesto etmeye davet ediyor, Trump'ın ve bu kararın altına atanları bölge ve dünya barışı adına şiddetle kınadığımızı belirtmek istiyoruz."


- "Bu kararı asla kabul etmeyeceğiz"


Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Başkanı Yaşar Doğan da "Kudüs Filistin'dir, mukaddestir ve Müslümanlarındır. Ne biz ne de İslam alemi bu kararı asla kabul etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Doğan, ABD yönetiminin kararının apaçık bir hata olduğunu belirterek, "Bu hatadan bir an önce dönülmelidir. Kudüs haremimiz, ilk kıblemiz, ikinci mabedimiz, her şeyiyle Filistin'in ve Müslümanlarındır. Böyle bir durum asla kabul edilemez." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar