ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması

- Malezya Dışişleri Bakanlığı: - "Filistinlilerin ve İsraillilerin Filistin'in başkenti olan Doğu Kudüs'le birlikte barış içinde yaşadığı iki devletli bir çözüm tek geçerli çözümdür"

Google Haberlere Abone ol
ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması

ANKARA (AA) - Malezya, ABD’nin Tel Aviv Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması kararına şiddetle karşı çıktığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Malezya'nın, ABD'nin bu hareketinin, Filistin-İsrail anlaşmazlığına kapsamlı ve kalıcı bir çözüm bulma çabalarını daha da zayıflatacağına ve tehlikeye atacağına kesin olarak inandığı kaydedildi.

Malezya'nın, anlaşmazlığa adil ve kalıcı bir çözüm bulmak için tüm ortaklarla yakın bir şekilde çalışmaya devam edeceği yinelenen açıklamada, "ABD'nin büyükelçiliği Kudüs'e taşıması sadece bölgenin güvenlik ve istikrarına değil, gelecekteki barış müzakerelerine de engel olacaktır. Filistinlilerin ve İsraillilerin Filistin'in başkenti olan Doğu Kudüs'le birlikte barış içinde yaşadığı iki devletli bir çözüm, tek geçerli çözümdür." ifadelerine yer verildi.

Gazze'nin İsrail sınırında çadırlar kuran Filistinliler, ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasını ve İsrail'in kuruluş yıl dönümü olan Nekbe'nin (Büyük Felaket) 70. yılını protesto etmek için "milyonluk yürüyüş" adını verdikleri kapsamlı gösteriler düzenliyor.

İsrail güvenlik güçleri, Gazze sınırında bugün düzenlenen gösterilerde şimdiye kadar 55 Filistinliyi şehit etti, yüzlercesi gerçek mermiyle olmak üzere 2 bin 771 Filistinliyi yaraladı.

Yorumlar