AB'den gecikmeli de olsa vicdan sahibi sesler yükseliyor

AB Yüksek Temsilcisi Borrell, İsrail'in Askeri Yardımını Gözden Geçirme Çağrısında Bulundu

Google Haberlere Abone ol
Gazzeliler Ay'a mı gitsin, nereye gitsin?

Meta Açıklama: Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail'e yönelik askeri yardımın gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti. Borrell, Gazze'deki insani krizin ve İsrail'in uluslararası hukuk ihlallerinin altını çizerek, uluslararası topluma somut adımlar atma çağrısında bulundu.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve uluslararası hukuka uygun davranmaması konusunda eleştirilerde bulundu. Borrell, İsrail'e yapılan askeri yardımın yeniden değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, uluslararası topluma somut adımlar atma çağrısında bulundu​​​​.

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının 126 günü aştığı ve bu süreçte 27,947 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi. Borrell, Gazze'deki durumun vahim bir insani krize dönüştüğünü ve uluslararası toplumun bu krize müdahale etmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in BM Güvenlik Konseyi'ne Gazze'deki durum hakkında mektup gönderme girişimini desteklediğini belirtti​​​​.

ULUSLARARASI TOPLUMDAN ÇÖZÜM ÇAĞRISI

Borrell, İsrail ve Filistin meselesinin askeri bir çözümle değil, iki devletli bir çözümle mümkün olabileceğini vurguladı. İsrail'in bu çözüme yanaşmaması durumunda uluslararası toplumun bu yönde taahhütte bulunması gerektiğini kaydetti. Ayrıca, ABD Dışişleri Bakanı'nın İsrail'e uluslararası hukuka ve sivillerin korunmasına saygı gösterme çağrısında bulunduğunu ve Gazze'deki bombalama kampanyasının tarihin en yoğun bombalaması olduğunu ifade etti​​​​.

Yorumlar