Mustafa Sarıgül'den çok ciddi iddialar

Mustafa Sarıgül, Türkiye'de bir muhalefet partisinin ABD yönetiminden para desteğini aldığını ileri sürdü. Sarıgül, para alan partinin kendini açıklamaması halinde kendisinin onu ifşa edeceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Mustafa Sarıgül'den çok ciddi iddialar

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Türk siyaset tarihine geçecek bir skandalı açıkladı.

Sarıgül, Türkiye'de siyasi faaliyet yürüten bir muhalefet partisinin ABD tarafından finanse edildiğini ileri sürdü.

Sarıgül, TVNET ekranlarına gelen Sert Sorular programında "ABD yönetimi Türkiye'deki muhalefete para gönderiyor." şeklindeki iddiasıyla ilgili konuştu.

Sarıgül, para alan partinin bunu açıklamaması halinde kendisinin ifşa edeceğini söyledi.

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, TVNET'te yayınlanan "Sert Sorular" programında Taha Hüseyin Karagöz'ün konuğu oldu.

Daha önce yaptığı bir açıklamada, "ABD, Türkiye'de hangi muhalefet partisine maddi destek verdiyse onu mutlaka ve mutlaka açıklamalıdır" ifadelerini kullanan Sarıgül, bu iddiasına ilişkin konuştu.

"ABD'nin başkanı hangi muhalefet partisine destek veriyorsa onu açıklaması lazım TDP iktidarında ABD ülkemizin demokrasisine, topraklarına müdahale edemez." ifadelerini kullanan Sarıgül, "Bizim ABD'nin desteğine ihtiyacımız yok." dedi.

Tüm muhalefet partilerini töhmet altında bıraktığı hatırlatılan Sarıgül, "Açıklamazsa biz ifşa ederiz. Bunu her yerde söyleriz." diye konuştu.

DAHA ÖNCE DE ÇAĞRI YAPMIŞTI

Haziran ayında da önemli açıklamalarda bulunan Sarıgül, dikkat çeken bir iddiada bulunmuştu. Biden'ın sözleri için 'ABD yetkilileri, Türkiye üzerinde böyle bir konuşma yapma hakkına asla ve asla sahip değilsiniz' diyen Sarıgül, sözlerinin devamında ABD'ye seslenmişti: Demokrasi, şeffaflık, dürüstlük ve başka ülkelerin içişlerine karışmıyorum' diyen ABD, Türkiye'de hangi muhalefet partisine maddi destek verdiyse onu mutlaka ve mutlaka açıklamalıdır.

JOE BİDEN NE DEMİŞTİ?

New York Times'a röportaj veren ABD Başkan adayı Joe Biden, (Demokratların başkan adayıyken röportaj vermişti) Türkiye'de muhalefeti destekleyerek AK Parti iktidarını değiştireceğini ve en son yapabileceği şeyin 'Kürtler' (terör örgütü PKK) hakkında Erdoğan'a 'taviz vermek' olacağını söylemişti.


 

 

Yorumlar