54. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı

- Katar Emiri Al Sani, Ortadoğu ülkelerine, bölgeyi "uçurumun eşiğinden" uzaklaştırmak için anlaşmazlıkları bir kenara bırakıp aralarında güvenlik anlaşması imzalama çağrısında bulundu

Google Haberlere Abone ol
54. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı

MÜNİH (AA) - Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Ortadoğu ülkelerine, bölgeyi "uçurumun eşiğinden" uzaklaştırmak için anlaşmazlıkları bir kenara bırakıp aralarında güvenlik anlaşması imzalama çağrısında bulundu.

Almanya'nın Münih kentinde gerçekleştirilen 54. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı'nın açılışında konuşan Al Sani, bölgeyi, "uçurumun eşiğinden" uzaklaştırmak için Ortadoğu ülkelerinin anlaşmazlıkları bir kenara bırakması gerektiğini söyledi.

Bunu gerçekleştirmek için uluslararası topluma, Katar'a abluka uygulayan ülkelere yönelik diplomatik baskıyı sürdürme çağrısı yapan Al Sani, Ortadoğu'nun "sosyal adaletin bulunmayışı, bölgesel rekabet ve kayıtsızlık, ortak güvenlik için bir çerçevenin olmaması" gibi nedenler yüzünden ciddi krizler yaşadığını ifade etti.

Dünyanın tümünün terörden etkilendiğini, "zulmün çektirdiklerinin" terörün parlatılmasına hazırlık yaptığını ifade eden Al Sani, terör örgütü DEAŞ'ın Irak ve Suriye'de yenilgiye uğratıldığını ancak örgütün yayılmasını ve insanların bu oluşuma dahil olmasını sağlayan sebeplerin önüne geçilmesi gerektiğini kaydetti.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır yönetimlerinin, 5 Haziran'da Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeleri ve ekonomik abluka uygulamaları Körfez bölgesinde krize yol açmıştı.

Yorumlar