15 bin Lübnanlıya Türkçe öğretildi

Beyrut Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü İbrahim Furkan Özdemir: "Şu anda Lübnan'da 10 yıllık süre zarfında 15 bine yakın Lübnanlıya Yunus Emre Enstitüsü vasıtasıyla Türkçe öğretebildik"

Google Haberlere Abone ol
15 bin Lübnanlıya Türkçe öğretildi

Beyrut Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü İbrahim Furkan Özdemir, 10 yılda 15 bin Lübnanlıya Türkçe öğrettiklerini, ülkenin 30 noktasında kursların yanı sıra kültürel ve sanatsal faaliyetlere devam ettiklerini söyledi.

Özdemir, Beyrut Yunus Emre Enstitüsü'nün kuruluşunun 10. yıl dönümü vesilesiyle yürüttükleri faaliyetler hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Ünlü tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre'nin "Gelin tanış olalım işi kolay kılalım" odaklı felsefesi üzerinden yola çıktıklarını belirten Özdemir, "Beyrut Yunus Emre Enstitüsü'nde açık, şeffaf ve hiçbir gizli ajanda olmadan verdiğimiz Türkçe kursları, kültür ve sanat faaliyetlerimize Lübnan halkının büyük bir teveccühü söz konusu." ifadelerini kullandı.

Özdemir, "Bizler de bu teveccühe karşılık, Lübnan'ın hemen hemen 5 bölgesinde 30 farklı noktasında Türkçe kursları ve kültür-sanat faaliyetleri düzenlenmekteyiz."dedi.

Türkçe dersleri yüz yüze ve online olarak veriliyor

"Şu anda Lübnan'da 10 yıllık süre zarfında 15 bine yakın Lübnanlıya Yunus Emre Enstitüsü vasıtasıyla Türkçe öğretebildik." diyen Özdemir, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu sayının içinde hem online hem de yüz yüze eğitim alanlar da mevcut. Lübnan Üniversitesi'nde Türkoloji Bölümü mevcut. Bunun yanında ülkenin önde gelen iki üniversitesi Beyrut Amerikan Üniversitesi ile Saint Joseph Üniversitesi'nde seçmeli olarak Türkçe dersler veriyoruz. Ordu, polis, STK'lar ve köylerden gelen talep üzerine mevcut hocalarımız üzerinden dersler veriyoruz. Sadece Türkçe ders değil bulunduğumuz ülkede kültüre faaliyetlerimiz var. Cumhurbaşkanımızın 2021'i Yunus Emre yılı ilan etmesi kapsamında, Yunus Emre'nin ezgilerinin seslendirildiği konserler verdik. Film haftaları yapıyoruz. Bugün de devam eden okullarda ebru sanatını tanıtıyoruz."

"Türkiye'de yaşamayı düşünen öğrencilerimiz de var"

Türkçeyi öğrenmek isteyen kişilerin sadece öğrenci veya gençlerden oluşmadığını söyleyen Özdemir, "Lübnan'daki her kesime hitap ediyoruz. Farklı yaşlarda ve statüye sahip kişilerin Türkçe öğrenmek için bize geldiğini gözlemlemekteyiz. Bu da bize mutluluk veriyor. Bunların arasında üniversite okumak isteyenlerin yanı sıra, iş insanları, Türkiye'den ev satın almış veya oturumu bulunan ve orada yaşamayı isteyenler yer alıyor. Emekli olduktan sonra Türkiye'de yaşamayı düşünen öğrencilerimiz de var." diye konuştu.

 

 

 

Yorumlar