14 bin ÖSO askeri Fırat'ın doğusu için yola çıktı

ABD ordusuna bağlı kara unsurlarının Fırat'ın doğusundan güneye doğru inmesi ile birlikte TSK'nın bölgeye her an operasyon yapabileceği belirtiliyor. Öte yandan Özgür Suriye Ordusu'ndan 14 bin askerin bölgeye doğru harekete geçtiği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
14 bin ÖSO askeri Fırat'ın doğusu için yola çıktı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Fırat'ın doğusunda bulunan terör örgütlerini bölgeden çıkartma kararlılığı ABD'yi harekete geçirdi. ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüşmesinin ardından verdiği talimatla ABD ordusuna ait kara unsurları Suriye'nin kuzeyinden güneye doğru inmeye başladı.

ÖSO HAREKETE GEÇTİ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölgeye her an yapması beklenen operasyon öncesinde eğitimlerini tamalayan Özgür Suriye Ordusu'na bağlı yaklaşık 14 bin asker bölgeye doğru harekete geçti. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Milli Ordu Sözcüsü Yusuf Hammud, "Yerlerinden sürgün edilen, evleri, işyerleri ve toprakları elinden alınan halkımız için yeniden umut doğdu. Fırat'ın doğusuna askeri harekat için ilk planda 14 bin ÖSO askeri savaşa katılacak. İhtiyaç durumunda yeni birlikler cepheye sevk edilecek" değerlendirmesinde bulundu.

RAKKA, HASEKE VE MÜNBİÇ'E GİDİYORLAR

Çeşitli eğitim üslerinden ve bölgelerden yolan çıkan Ulusal Ordu'ya bağlı 14 bin Suriyeli askerin Rakka, Haseke ve Münbiç'te terör örgütü PKK/YPG'ye karşı savaşacağı bildirildi. 

GEREKİRSE SAYI ARTACAK

Milli Ordu Sözcüsü Hammud, gerektiği takdirde bölgede savaşacak ÖSO mensubu askerin sayısının arttırılabileceğini belirtti. 

GÖZLER SINIRDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında gerçekleşen telefon görüşmesinin ardından gözler sınırdaki hareketlilikte.

Tüm bu gelişmelerin ardından yerel kaynaklar, ABD güçlerinin Türkiye sınırından güneye doğru hareket ettiğini duyurdu.

Yorumlar