Hakkari ve Mardin'de saldırı: 6 şehit

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde meydana gelen patlamada dört asker şehit oldu. Sabah saatlerinde de Mardin Derik'te iki asker şehit olmuştu.

Google Haberlere Abone ol
Hakkari ve Mardin'de saldırı: 6 şehit
Hakkari'de askeri aracın geçişi sırasında düzenlenen terör saldırısında dört asker şehit düştü. Sabah saatlerinde de Mardin'in Derik ilçesinde benzer bir saldırı meydana gelmişti, saldırıda iki asker şehit düşmüştü. 

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Hakkari-Çukurca karayolundaki Çimenli köyü yakınlarında terör örgütü PKK mensuplarının tuzakladığı el yapımı patlayıcı, bölgede faaliyet yürüten güvenlik güçlerinin geçişi esnasında infilak ettirildi.

Saldırıda, dört asker şehit oldu. Bölgede teröristlere yönelik hava destekli operasyon sürüyor.

MARDİN'DE SALDIRI

Mardin'in Derik ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu 2 asker şehit düştü. Alınan bilgiye göre, Derik'te bir eve güvenlik güçlerince operasyon düzenlendi.

Evden açılan ateşe, güvenlik güçlerince karşılık verildi. Çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu.
Bölgede operasyon sürüyor.

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, Derik'in Bayır Mahallesi'nde saat 06.20 sıralarında terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması için yapılan adli aramada, teröristlerce güvenlik güçlerine silahlı saldırıda bulunulduğu belirtildi.

Açılan ilk ateşte bir astsubay ve uzman çavuşun yaralandığı kaydedilen açıklamada, yaralı askerlerin kaldırıldıkları Derik Devlet Hastanesindeki müdahaleye rağmen şehit düştüğü bildirildi.

Açıklamada, "Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde hayatlarını sürdürmesi amacıyla terör örgütü mensupları ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar