Türk şirketinin CDN platformu dünya devlerini geride bıraktı

Bağımsız ölçümleme şirketi Cedexis’in verilerine göre, Medianova’nın CDN platformu Türkiye’nin en hızlısı konumunda bulunuyor. Medianova CEO’su Serkan Sevim, “Aralarında dünya devlerinin de bulunduğu rakiplerimizi geride bırakmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Türk şirketinin CDN platformu dünya devlerini geride bıraktı

Sonhaberler | Haber Merkezi

Medianova’nın CDN platformu ile Türkiye’nin en hızlısı unvanını alarak küresel rakiplerinin önüne geçtiğini söyleyen CEO Serkan Sevim, “Aralarında dünya devlerinin de bulunduğu tüm rakiplerimizi geride bırakmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bağımsız ölçümleme şirketi Cedexis’in bulut servislerinin son kullanıcı gözünden anlık olarak ölçümlenmesine dayanan ‘Real User Monitoring’ (RUM) verilerine göre, Medianova Türkiye’de en hızlı CDN konumunda bulunuyor. Aynı verilere göre, Avrupa ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde de ilk üç şirket arasında yer alıyoruz” dedi.

Artık globalde müşterilerin birebir kullanıcı gözünden yapılan ölçümlere göre üstün performans talep ettiklerini belirten Sevim, “RUM trendi ile birlikte dijital performanslar gerçek kullanıcı gözünden ölçülmeye başlandı. Bu trendle doğal olarak kendini RUM ile kontrol eden ve geliştiren CDN’ler öne çıkıyor. Buna göre şu an Türkiye’nin en hızlı CDN’i olarak hizmet veriyoruz. Bir Türk şirketi olarak geldiğimiz nokta gerçekten gurur verici” diye konuştu.

Yerli bir firma olarak 10 yıldır CDN hizmeti veriyor olmalarının önemli bir nokta olduğuna dikkat çeken Sevim, “RUM verilerine göre, bir son kullanıcı Medianova CDN platformunda bulunan bir video servisini ortalamada 1,12 saniyede seyretmeye başlıyor. Ayrıca 20 milisaniye gibi son derece kısa bir sürede bir görseli kullanıcının internet tarayıcısına yüklemeye başlıyoruz. Bunlar performans anlamında Türkiye’de daha önce konuşulmayan değerler. Bugün dünyanın en büyük oyun şirketlerinden ikisinin de altyapısında Medianova CDN’i kullanıyor olması, ülkemizin teknoloji ihracatı açısından da önem taşıyor” dedi.

Serkan Sevim’in verdiği bilgilere göre, dünyanın en büyük 10 bin internet sitesi arasında yapılan bir araştırmaya göre, bu grupta CDN kullanım oranı yüzde 48,3 civarında bulunuyor. Dünyanın en büyük 1 milyon internet sitesinde ise bu oran yüzde 14,7’ye düşüyor. Sevim bu durumu, “Yüksek trafikli web siteleri daha büyük sorunlarla uğraştığı için CDN’in faydasını çok daha net görebiliyor” sözleri ile açıklıyor.

Medianova hakkında: 2005 yılında kurulan Medianova, sahip olduğu geniş bilgi birikimi ve profesyonel ekibiyle küresel çapta “streaming” ve bulut bilişim çözümleri sunmaktadır. Kurulduğu günden beri geliştirdiği CDN platformu ile Medianova, video ve audio streaming, Live TV encoding ve internet streaming alanında benzersiz ve geniş bir çözüm yelpazesine sahiptir. Günde 1,5 milyar işlem yapan platformları ile Türkiye’nin lider servis sağlayıcısı Medianova, e-öğrenmeye yönelik streaming hizmetleri de sunmakta olup, farklı sektörlerdeki kurumların ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş katma değerli çözümler geliştirmektedir. Medianova ABD ve Türkiye’de yürüttüğü faaliyetlerini hem B2B hem de B2C’yi kapsayan bir anlayış ve inovatif bakış açısıyla sürdürmektedir.

Medianova, gerçekleştirdiği Ar-Ge çalışmaları ile de Türkiye’de internete yenilik ve değer katmaktadır. Bu kapsamda desteklenen servislerden biri olan HTTP/2 Teknolojisi web sitelerinin veri aktarım hızında yüzde 50’den fazla performans artışı sağlamaktadır. Yüksek sıkıştırma özelliği, öncelik verme ve işlem sayısını yarı yarıya düşürme gibi özellikler sayesinde web ve mobile kullanıcıları, EDGE hızında bile servislere çok daha hızlı şekilde ulaşabilmektedir.

Medianova'nın geliştirmiş olduğu site hızlandırma platformu Aksela, web sitelerinin ve web uygulamalarının yüklenme hızını artırmaktadır. Aksela, siteleri ve uygulamaları farklı tarayıcı ve cihazlara göre optimize ederek, yüzde 43’e kadar daha hızlı yüklenmelerini sağlamaktadır. Bu artış, web sitelerinin SEO değerini artırarak, arama motorlarında daha üst sıralarda gösterilmelerine yardımcı olurken, organik trafiği de yüzde 37’ye kadar yükseltmektedir.

Medianova, Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye Programı’nda 2011, 2012, 2013, 2014 ve 2015 yıllarında beş kez üst üste yer alarak, ülkemizin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinden biri olma başarısını göstermiştir.

Yorumlar