Telefonuyla uykuya dalan genç çaprıldı

Amerika'da telefonuyla uykuya dalan bir genç şarja takılı telefonuyla uyuyakalınca az daha canından olacaktı

Google Haberlere Abone ol
Telefonuyla uykuya dalan genç çaprıldı

Sonhaberler | Haber Merkezi

Teknoloji bağımlığının neden olduğu facialardan biri de ABD'de meydana geldi. Özellikle cep telefonu kullanımı nedeniyle meydana gelen olaylardan sayılan bu olayda, telefonunu şarj etmek için uzatma kablosu kullanan bir genç az daha canından oluyordu. ABD'li genç boynundaki kolyenin uzatma kablosuna temas etmesiyle elektrik akımına kapılan 32 yaşındaki Wiley Day, hastaneye zamanında yetiştirilmesiyle ölümden döndü.

32 yaşındaki Wiley Day de telefon şarjının kurbanı oldu. Fakat bu kez suçlu batarya değil, kendisi… Uyurken telefonunun başucunda olmasını isteyen şahıs, uzatma kablosuyla telefonunu şarja taktı. Fakat uyku halindeyken boynundaki zincir kolye uzatma prizine takıldı ve Wiley Day elektrik akımına kapıldı.

Kolyeyi boynundan çıkarmak için gücünü toplamaya çalışan talihsiz adam, bu esnada ağır şekilde yaralandı. Elektriğin etkisiyle adeta alev topuna dönen kolyeyi güçlükle çıkartan Day’in elinde ve boynunda üçüncü derece yanıklar oluştu. Telefonunu şarj etmek isterken adeta ölümden dönen Wiley Day, artık telefonunu olabildiğince uzakta mutfakta şarj ettiğini ifade etti.

Telefonların özellikle de lisanssız ürünlerle şarj edilmeleri tehlikelere davetiye çıkarıyor. Şu ana kadar meydana gelen birçok olayda, lisanssız ürün kullanımından kaynaklanan yanma, patlama durumları gerçekleşti. Bazı ünlü markaların cep telefonlarının da hiçbir sebep yokken patladıkları bilinen bir gerçek. 

Yorumlar