Silahlı HÜRJET'in görüntüleri yayınlandı

Türk Hava Kuvvetleri'nin envanterindeki T-38'lerin yerini alması beklenen TAİ'nin özgün projesi HÜRJET'in silahlı versiyonu gün yüzüne çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Silahlı HÜRJET'in görüntüleri yayınlandı

SonHaberler | Haber Merkezi

Son yıllarda Savunma Sanayi'nde ciddi projeler ve silahlar üreten TAİ, Başlangıç ve Temel Eğitim uçağu HÜRKUŞ'ün jet versiyonu olan HÜRJET'in tasarım çalışmalarına başladığını duyurmuştu.

TAİ, insiyatif alarak başlattığı projede jet motorlu eğitim ve yakın hava destek uçağı üretmeyi planlıyor. 14 Ağustos 2017 tarihinde başlatılan projenin ilk 6 aylık kavramsal tasarım aşaması TAI Yönetim Kurulu’nun aldığı kararla öz kaynaklarla yürütülüyor.

SİLAHLANDIRILACAK

Temek Eğitim uçağı HÜRKUŞ ile Milli Muharip Uçak projesi arasındaki sanayi geçişini sağlaması planlnana HÜRJET', 1.2 Mach hız ve 45,000 ft maksimum irtifada görev yapacak şekilde tasarlanacak. Son teknoloji görev ve uçuş sistemlerini barındıracak. HÜRJET’in 3000kg faydalı yük kapasitesine sahip Hafif Taarruz Uçağı modeli, Türkiye ile birlikte dost ve müttefik ülkelerin silahlı kuvvetlerinde, hafif taarruz, yakın hava destek, sınır güvenliği, terörle mücadele gibi görevlerde kullanılmak üzere silahlandırılacak.

HÜRJET’in Genel Özellikleri :

Maksimum Hız: 1.2 M
Maksimum İrtifa: 45,000 ft
Maksimum G Zarfı: +8/-3 g
Tırmanma hızı, Maks: 25,000 ft/dk
Keskin dönüş, Maks. G: 6,5 g (15,000 ft irtifa)

Yorumlar