Kantaron yağı nedir, nerelerde kullanılır

Kantaron yağı nedir, nerelerde kullanılır. Kantaron bitkisinden elde edilen kantaron yağı vücuttaki pek çok sorunun çözümü için kullanılan şifalı bitkiler arasında yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol
Kantaron yağı nedir, nerelerde kullanılır

Kantaron yağı, dikkatli ve sağlıklı uygulanan bir diyet, doğru ürünlerle doğru şekilde yapılan kişisel bakıma ek olarak başvurulan bu şifalı bitkilerden biridir. Daha çok kantaron bitkisinin özütü olan kantaron yağı uygulamaları yaygınlık göstermekte. Yaygın bir yetişme alanına sahip olan kantaron bitkisinden ve kantaron yağından birçok alanda yararlanılıyor. Bu alanları ruhsal bozuklukların tedavisinden yanık ve yara iyileştirilmesine ve vücuttaki bazı komplikasyonların hafifletilmesine kadar genişletmek mümkün. Hem çayı yapılarak içilebilen, hem de yağ haline getirilerek kullanılabilen kantaron bitkisi kullanımı son zamanlarda oldukça yaygınlaşmış durumda.

Kantaron Yağı Nedir, ne işe yarar, faydaları ve kullanım alanları nelerdir

Kantaron yağının, kanama durdurma özelliği bulunmaktadır.
Antiseptik özelliği bulunmaktadır. Bu özelliği sayesinde yaralı bölgelerdeki zararlı mikroorganizmaların artışını engeller.
Sakinleştirici özelliği taşıması nedeniyle depresyonun düşük veya orta şiddetteki belirtilerini taşıyan kişilerde tedaviye yardımcı olarak kullanılmaktadır.
Kesikler ve açık yaralar üzerinde mükemmel iyileştirici özelliğe sahiptir.
Kadınlarda menopoz döneminin gelmesi ile baş gösteren ruhsal durum bozukluklarının tedavisinde yardımcı olarak kullanılmaktadır. 
Uykuya dalmada güçlük çekenlere önerilmektedir. Gece yatmadan önce kantaron bitkisinin çay ya da tablet olarak tüketimi beynin melatonin salgılamasını teşvik etmekte ve uykuya dalmayı kolaylaştırmaktadır.
Nikotin ve kafein gibi maddelere olan bağımlılığın azaltılmasında, sigara ve alkol bağımlılığı tedavisinde kullanılmaktadır. 
Hematom gibi bazı cilt hastalıklarının tedavisinde ve belirtilerin azaltılmasında kullanılır. Bunun yanında rutin cilt bakımına ek olarak kullanıldığında pürüzsüz bir cilde ulaşmada kolaylık sağlar. 
Anlama ve kavramayı kolaylaştıran beyin fonksiyonlarını geliştirir.
İshal sorunu çeken kişilerin tedavisinde kullanılır. 
Bebeklerin karın ağrılarına iyi gelmektedir. 
Yara ve yanıklardan kaynaklı ağrıların azaltılmasında etkilidir. Ayrıca güneş yanıkları tedavisinde de kullanılır.
Gut hastalığını tedavi etmede kullanılmaktadır. 
Sivilce ve akne gibi sık karşılaşılan cilt sorunlarının giderilmesinde efektiftir.
Romatizmal ağrılara ve diğer bazı kas rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. 
Et benlerinin kurutulmasında kullanılır. Et beninin üzerine 2 ya da 3 ay süreyle uygulandığında et benleri üzerinde ciddi kurutucu etki göstermektedir. Kullanım süresi bünyeye göre değişiklik gösterebilir.
Ülser gibi bazı mide hastalıklarının ve mide ağrılarının tedavisinde kullanılır. 
Düzenli tüketildiğinde kandaki şekeri düşürmeye yardımcı olur.
Hücre yenileyici ve mikrop kırıcı özelliktedir.
Antiviral ve antibakteriyel özellik taşımaktadır. Bu nedenle HIV virüsünün sebep olduğu AIDS hastalığının tedavisinde kullanımı da bulunmaktadır.
Bağırsak düzenini sağlayarak kabızlık sorununu azaltır.

Kantaron Yağı Yan Etkileri

Aşırı tüketimde artan uyku hali ve bazı reflekslerin işlevsizleşmesi
Bazı hassas ciltlerde alerjik tepkimelere yol açabilmesi
Bazı mide hastalıklarına negatif yönde etki yapması
 

Yorumlar