Domates konservesi zehir mi saçıyor?

Geçtiğimiz günlerde Adana'da bir ailenin domates konservesinden zehirlenerek yaşamını yitirmesi gözleri ev yapımı konservelere çevirdi.

Google Haberlere Abone ol
Domates konservesi zehir mi saçıyor?

Geçtiğimiz günlerde Adana'da aynı aileden 4 kişinin, ev yapımı domates konservesinden yapılan yemekten dolayı yaşamını yitirmesiş üzerine gözler ev yapımı konservelere çevrildi.

Uzmanlar evde hazırlanan bu yiyecekler konusunda uyarılarda bulundu.  Bu tür gıdaların evde hazırlanarak kışın tüketmek için uzun süre saklanması gıda zehirlenmelerine sebebiyet verdiği konusunda uyarılarda bulunan uzmanlar bu tür gıdaların hazırlanırken çok dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. 

Gıda zehirlenmesi tüketilen yiyeceklerle birlikte vücuda giren mikroplar, mikroorganizmalar, virüsler ya da toksinler nedeniyle oluşur. Gıda zehirlenmesi, mide bulantısı, kusma, gözlerin görmemesi şeklinde belirtiler ile ortaya çıkar. Belitilerin ileri safhası ateş yükselmesi ve hatta felç şeklinde oluşabilir. 

Belirtilerin ilk safhasına bulantı verkusma görüldüğü anda mutlaka hastaneye gitmek gerektiği konusunda uyaran uzmanlar, hastaların bol bol su içmesi tavsiyesinde bulundu. Çoğunlukla kendiliğinden geçen hastalık ileri boyutta ise sonuçları çok ağır olur ve vaktinde müdehale edilmesse Adana'da  ailenin yaşamını yitirdiği gibi ölümle sonuçlanabilir.

Yorumlar