Burhaniye’de geleceğin sağlıkçıları kanserde erken tanıya dikkat çekti

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Atatürk Mesleki ve Teknik Lisesi son sınıf öğrencileri, kurdukları stant ile kanserde erken tanıya dikkat çektiler. Merve Çelik, Emre Akçam, Ebru Kurt ve Yeliz Güven , Kanser Eğitim Tarama Araştırma Merkezini...

Google Haberlere Abone ol
Burhaniye’de geleceğin sağlıkçıları kanserde erken tanıya dikkat çekti

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Atatürk Mesleki ve Teknik Lisesi son sınıf öğrencileri, kurdukları stant ile kanserde erken tanıya dikkat çektiler. Merve Çelik, Emre Akçam, Ebru Kurt ve Yeliz Güven , Kanser Eğitim Tarama Araştırma Merkezini tanıtırlarken, çok sayıda uyarıcı broşür dağıtımı da yaptılar.

Bilgilendirmek için hazırlanan yüzlerce broşürü dağıtan öğrencilerden Merve Çelik,”Biz burada kanserde erken tanıya dikkat çekiyoruz. Özellikle, kolon kanseri, rahim ağzı kanseri ve göğüs kanserine dikkat çekiyoruz. 4’nolu Toplum Sağlığı Merkezinde kanser taramaları ücretsiz yapılmaktadır. Kanser taraması olmak isteyen vatandaşları buruya yönlendiriyoruz. Kanser taraması yaptırmak isteyen vatandaşların adres ve telefonlarını alıyoruz. Biz burada aynı zamanda stajımızı yapıyoruz” dedi.

Yorumlar