Barzani: Musul'da 200 kilometrekareyi temizledik

Barzani, Musul'da şu ana kadar 200 kilometrekarelik alanı DAEŞ'ten temizlediklerini açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Barzani: Musul'da 200 kilometrekareyi temizledik
Sonhaberler / Haber Merkezi

IKBY Başkanı Mesut Barzani, “Musul'daki Türk askeri varlığıyla ilgili Ankara ve Bağdat arasında uzlaşı yolu bulunmalıdır“ dedi.

Barzani, “Operasyonda 200 kilometrekareden daha fazla alan DEAŞ'tan kurtarıldı. Musul halkının emin olmasını istiyoruz. Peşmerge ve Irak ordusu olarak katliam yaşanmadan kenti kurtarmak için çaba gösteriyoruz“ diye konuştu. 

OPERASYON SONRASI MEÇHUL

Savaş cephesinde basın toplantısında konuşan Barzani'ye basın mensupları tarafından bazı sorular da soruldu. Barzani, DAEŞ sonrası dönemde bir anlaşmaya varıldı mı? şeklindeki bir soru üzerine "Biz de böyle bir siyasi planımız olsun istedik. Ama diğer taraf öncelikli olarak operasyonun başlaması gerektiğini söyledi. Önümüzdeki dönemde bazı sorunlar çıkarsa, bizler bu sorunu karşı tarafla çözmek isteriz. Şu an üst düzey siyasi bir komite var. Ve biz de Musul’un bir başka Halep olmaması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz önümüzdeki süreçte." dedi. 

BAĞDAT ANKARA UZLAŞMALI

Mesut Barzani, "Türkiye'nin rolüne dair bir takım eleştiriler olmuştu Bağdat merkezi yönetiminden. Sizin bu konudaki görüşünüz nedir?" sorusu üzerine ise şunları söyledi: Evet Bağdat ve Ankara arasında bir anlayış, uzlaşının olması gerektiğini düşünüyoruz.

"PEŞMERGE KALICI DEĞİL"

Barzani, ele geçirilecek bölgelerdeki demografik yapıyla ilgili bir soru üzerine ise, "Demografik açıdan bir değişiklik olmayacak." dedi. 

Peşmerge'nin bölgede kalıcı olup olmadığı sorusu üzerine ise Barzani şöyle konuştu: Hendekler Peşmerge’yi DEAŞ’a karşı korumak için kazıldı. Ele geçirilen köylere geldiğimizde, kurtarıldılar bu köyler. Ve bu bölgenin insanları da kendi bölgelerine dönecekler. Gelecek dönemde koordinasyona devam ederek de işbirliği içerisinde her soruna çözüm bulabileceğimizi düşünüyoruz.

Yorumlar