Ağabeyini öldüren zanlı cinayet anını anlattı

Kayseri’de 160 bin TL’lik alacak verecek meselesi yüzünden ağabeyini av tüfeği ile öldürmekten tutuklu yargılanan sanık ilk kez hakim karşısına çıktı. Sanık, “Bana ’Ağabeyim elindeki silahı sıkabilecek misin, sıkmazsan sana etek giydirir gezdiririm’ dedi. O an kendimi kaybedip ateş ettim” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Ağabeyini öldüren zanlı cinayet anını anlattı

Kayseri’de 160 bin TL’lik alacak verecek meselesi yüzünden ağabeyini av tüfeği ile öldürmekten tutuklu yargılanan sanık ilk kez hakim karşısına çıktı. Sanık, “Bana ’Ağabeyim elindeki silahı sıkabilecek misin, sıkmazsan sana etek giydirir gezdiririm’ dedi. O an kendimi kaybedip ateş ettim” dedi.

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık K.Ç. ile avukatı hazır bulundu.

Bingöl’de sözleşmeli er olarak görev yapan ve 29 Haziran’da ağabeyinden borcunu almak için Kayseri’ye geldiğini söyleyen tutuklu sanık K.Ç. cinayet gecesini mahkemede şöyle anlattı:

Abdulkadir Ç. benim ağabeyim olur, 2016 yılı Kasım ayı içerisinde ağabeyim ekonomik durumumun kötü olduğunu söyleyerek benden borç istedi. Kendisine toplamda 162 bin TL’yi bir sene içerisinde iade edilmek üzere borç olmak üzere verdim. Ağabeyim de bana verdiğim borç karşılığında daire verebileceğini veya borcun tamamını para olarak ödeyebileceğini söylemişti. Ben bu parayı verirken 2 ayrı bankadan kredi çekmiştim. Bu kredilerden bir tanesinin taksit ödemesini maktul kendisinin yapacağını söylemişti. Ancak ilk aydan itibaren bankanın kredi taksitlerini ödemedi. Ben kendisine hatırlatınca ilk taksiti ödedi. Diğer aylarda da bu şekilde olunca aramızda tartışmalar meydana gelmeye başladı. Ben verdiğim borca karşılık bana bir daire vermesini söyledim o da tamam dedi. Ben bunun üzerine askeriyeden izin alıp bu işi halletmek için Kayseri’ye geldim. Bana bu yüzden mi geldiğimi sordu. Ben de ‘daire vereceğini söylemen üzere geldim’ dedim. Maktul de bana, ‘sana daire falan yok’ dedi. Diğer iki biraderim Nurullah Ç. ve Fatih Ç. de yanımızdaydı. Burada maktul üzerime saldırdı. Nurullah ve Fatih ona engel oldular. Ben maktulün yanından ayrılarak Kırşehir’e gittim. Ertesi günü yani olay günü tekrar maktul ile konuşmak üzere Kayseri’ye geldim. Maktulü telefonla aradım. Ancak telefonu açmadığı için ulaşamadım. Bunun üzerine mesaj atarak ‘abi kısa zamana kadar kaçacaksın ve yine yüz yüze görüşeceğiz " şeklinde mesaj attım. Bunu üzerine telefon açtı "Sen kimi tehdit ediyorsun, söyle yerini ben geleyim" dedi. Ben de evinin önünde olduğumu söyledim. Onun üzerine maktul yanıma geldi. Beni arabasına çağırdı. Ben de maktulün aracına bindim. Araç içerisinde av tüfeği vardı. Ben ağabeyimin sinirli halinden çekinerek, av tüfeğine ait 2 adet fişeği cebime koydum. Bunu ağabeyim gördü. Borcunu neden ödemediğini kendisine sordum. O da bana "sözümün eri bir insan değilim" dedi. Bu sırada araç hareket halinde idi. Bilmediğim bir güzergaha gidiyorduk. Sonra aniden aracı sağa çekip "İn bakalım seninle görüşelim" dedi. Araçtan indik. Maktulün silaha davrandığını fark ettim. Ben silaha davrandım. Bir itişme oldu. Silahı elinden aldım. Maktul bana "Elindeki silahı sıkabilecek misin, sıkmazsan sana etek giydirir gezdiririm" dedi. O an kendimi kaybedip ateş ettim. Maktulün yere düştüğünü görünce çevredekilerden yardım istedim.”

Mahkeme heyeti eksikliklerin giderilmesi, tanıkların dinlenilmesi için duruşmayı erteledi.

Yorumlar