Ünlü ressam İsmail Acar, Darülaceze’de ressam yetiştirecek

Dünyaca ünlü ressam İsmail Acar, Sultan Abdülhamid Han’ın mirası tarihi Darülaceze’de atölye açıyor.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü ressam İsmail Acar, Darülaceze’de ressam yetiştirecek

Dünyaca ünlü ressam İsmail Acar, Sultan Abdülhamid Han’ın mirası tarihi Darülaceze’de atölye açıyor. Yerli ve yerel motifleri ön plana çıkartarak markalaştıran Türkiye'nin ünlü ressamlarından İsmail Acar, Darülaceze sakinleri için kurumda atölye çalışmalarına başlıyor. Acar, Darülaceze sakinlerinin görsel ve sanatsal hafızalarının gelişmesine katkı sağlamak istediğini, Darülaceze’de büyük ressamların çıkmasının hayal olmadığını ifade etti.

    Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan, ünlü ressam İsmail Acar’ın Darülaceze’de atölye açmasının büyük bir sanatçı duyarlılığı olduğunu söyledi. Başkan Bayhan, dünyaca ünlü sanatçı İsmail Acar’ın oldukça yoğun işlerinin arasında kıymetli zamanını ayırarak Darülaceze sakinlerinin huzuru ve mutluluğuna katkı sağlamak için yapmış olduğu gayretin takdire şayan bir durum olduğunu kaydetti. Nevzat Bayhan, bu içten girişimle sakinlerin moral ve motivasyonunun zirve yapacağını, resme merakı olan ve resim kabiliyeti olan sakinlerin Acar’la ortak çalışma yaparak güzel eser çıkartacaklarını ve bu eserlerle de sergiler düzenlenmeyi düşündüklerini belirtti.

    Bayhan, "Bu güzel düşünce ve anlamlı gayret, kurumda herkesi heyecanlandırmıştır. Sakinlerimize bu imkanı sağladığı için değerli sanatçımız İsmail Acar’a teşekkürü bir borç biliyorum." dedi.
CİHAN

Yorumlar