Ünlü bilim adamı Ataç İmamoğlu’nun hikayesi TRT Türk’te

TRT Türk'te yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının başarı öykülerinin anlatıldığı Benim Hikayem'de bu hafta, bilimsel çalışmalarını Einstein'in da görev yaptığı İsviçre Zürih'teki üniversitede sürdüren Prof.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü bilim adamı Ataç İmamoğlu’nun hikayesi TRT Türk’te

TRT Türk'te yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının başarı öykülerinin anlatıldığı Benim Hikayem'de bu hafta, bilimsel çalışmalarını Einstein'in da görev yaptığı İsviçre Zürih'teki üniversitede sürdüren Prof. Dr. Ataç İmamoğlu konuk oluyor. TÜBİTAK Bilim ödüllü İmamoğlu programda, bilim çevrelerinin büyük bir heyecanla takip ettiği çalışması kuantum bilgisayarlarını anlatacak.
1981 ÖSS birincisi olarak ODTÜ'yü kazanan ve lisans eğitiminin ardından kariyerini Avrupa ve ABD'deki üniversitelerde sürdüren Prof. Dr. Ataç İmmaoğlu, bilimsel kariyerinin basamaklarını Benim Hikayem'de paylaşıyor. Einstein'in okulu olarak bilinen ve Dünya'nın en iyi teknik üniversitelerinden İsviçre Federal Teknik Enstitüsü ETH'de bilimsel çalışmalarını yürüten Prof. Dr. İmamoğlu, başında bulunduğu kuantum elektroniği enstitütüsü hakkında da bilgi veriyor. 2001 yılında TÜBİTAK Bilim Ödülü'nü alan ABD ve Avrupa'da pek çok prestijli fizik ve bilim ödüllerinin sahibi Ataç İmamoğlu, uzun yıllardır üzerine çalıştığı kuantum bilgisayarları projesinde geldiği noktayı da anlatıyor.

BEYİN GÖÇÜ VE BİLİM EEĞİTİMİNİ ANLATACAK

Beyin göçü ve bilim eğitimi konusundaki görüşlerini de paylaşan İmamoğlu, Zürih'teki laboratuvarda gerçekleşen çekimlerde bilim dünyasının geleceğine dönük yaklaşımlarını da aktaracak.

Yapımcılığını Aslı Doğan'ın, yönetmenliğini Ezgi Otuz'un yaptığı Benim Hikayem, yarın ve her Perşembe saat 22.00'da TRT Türk'te ekranlara geliyor.
CİHAN

Yorumlar