Tanpınar Edebiyat Yarışması'nı İzmir’den Hasan Karabıyık kazandı

Edebiyatseverlerin merakla beklediği Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması sonuçları açıklandı. ‘İnceleme’ dalında ‘Tanpınar’da kadın’ teması ile yapılan yarışmada, ‘Vahdet’ rumuzlu eseri ile İzmir’den katılan Hasan Karabıyık...

Google Haberlere Abone ol
Tanpınar Edebiyat Yarışması'nı İzmir’den Hasan Karabıyık kazandı

Edebiyatseverlerin merakla beklediği Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması sonuçları açıklandı. ‘İnceleme’ dalında ‘Tanpınar’da kadın’ teması ile yapılan yarışmada, ‘Vahdet’ rumuzlu eseri ile İzmir’den katılan Hasan Karabıyık kazandı. Yarışmanın gelecek yıl ‘’Roman’ dalında yapılacağı belirtildi.

Sonuçlar, Bursa’da, Sümbüllü Bahçe Konağı’nda Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Jüri Başkanı Hilmi Yavuz ve jüri üyelerinin katılımı ile açıklandı. Başkan Mustafa Dündar, yarışmanın sadece Bursa’nın değil, ülkemizin de önemli bir kültürel değeri haline geldiğini söyledi.

DÜNDAR: GELECEK YIL ROMAN DALINDA YAPILACAK

Geçtiğimiz yıl ‘Hikaye’ dalında düzenlenen yarışmaya, 983 eserin başvurduğunu hatırlatan Dündar, bu yıl ise ‘İnceleme’ dalında ‘Tanpınar’da kadın’ teması ile yapılan yarışmaya biri yurtdışından olmak üzere 83 eserin başvurduğunu kaydetti. Dereceye giren eserlerin kitaplaştırılacağını hatırlatan Dündar, “Ülkemizde kaynak niteliği taşıyan bir eser daha ortaya çıkmış olacak. Gelecek yıl, yani yarışmamızın 14. yılında ise roman dalında yarışma yapacağız.” dedi.

BİRİNCİ İZMİR’DEN

Sonuçları açıklayan Jüri Başkanı Hilmi Yavuz ise şunları dile getirdi: “Bu yıl birinciliği ‘Vahdet’ rumuzu ile İzmir’den katılan Hasan Karabıyık kazandı. İkinci olarak ‘Neva’ rumuzu ile Erzurum’dan katılan Dilek Çetindaş oldu. Üçüncülüğü, ‘katip’ rumuzu ile İzmir’den katılan Nilgün Katipoğlu elde etti. ‘Kıyısız mavi’ rumuzu ile Bursa’dan katılan Hande Balkız dördüncü oldu. Beşinci ise ‘ıtır kokulu ağaç’ rumuzu ile katılan Mehmet Kaan Kini, Ankara’dan katılarak ödül almaya hak kazandı.”

YAVUZ: KATILIM ŞAŞIRTMAMALI

Yarışmaya katılım oranını değerlendiren Yavuz, “Tanpınar yarışmalarının 13 yıldan beri sürdürülmesi nedeniyle Osmangazi Belediyesi’ne gösterdiği kolaylık ve destek için teşekkür ediyorum. Bu yıl 83 adayın katılmış olması bizi şaşırtmamalı. Çünkü araştırma ve inceleme konusu kolay kolay halledilecek bir mesele değil. 83 adayın katılmış olmasını ben son derece başarılı ve anlamlı buluyorum.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar