Süper İncir’in hikâyesine komedi filmi çekilecek

Süper İncir filmi ile başarıyı yakalayan Aydınlı yönetmen Kerem Sarı, yeni bir film projesini daha hayata geçiriyor. Yönetmen Kerem Sarı, Süper İncir’de yaşadıklarını bu filmde bir grup gencin film çekme hikayesiyle beyaz perdeye taşıyacak....

Google Haberlere Abone ol
Süper İncir’in hikâyesine komedi filmi çekilecek

Süper İncir filmi ile başarıyı yakalayan Aydınlı yönetmen Kerem Sarı, yeni bir film projesini daha hayata geçiriyor. Yönetmen Kerem Sarı, Süper İncir’de yaşadıklarını bu filmde bir grup gencin film çekme hikayesiyle beyaz perdeye taşıyacak. Yerel şive ve yerel halkın da dahil edileceği film Aydın'ın turizm şehri Didim ilçesinde çekilecek. Filmde, beyaz perdenin tanınmış isimleri de rol alacak.

    Süper İncir’i çekme hikayesini senaryolaştıran yönetmen Kerem Sarı, bu hikayeyi beyaz perdeye taşıyor. Süper İncir filmindeki yaşadıklarını komedi olarak beyaz perdeye yansıtacak olan Aydınlı yönetmen Kerem Sarı, anlatacağı filmin ana konusunun köylü gençlerin bir film çekme çabaları olacağını söyledi. Yönetmen ve Senarist Kerem Sarı, “Filmimizin konusu yaşanmış bir hikaye. Süper İncir’de yaşadıklarımız. Süper İncir’i çektiğimizde biz orada kendimizi çekseydik daha komik olurdu. Şimdi biz aslında onu yapıyoruz. Süper İncir’in eksik kalan komedi kısmını tamamlayacağız. Köylü gençlerin bir film çekip seslerini dünyaya duyurma hikayesini çekeceğiz. Yöresel güzel bir komedi filmi olacak.” dedi.

    Filmin ismini henüz açıklamayacaklarını, pazartesi gününden itibaren turizm kenti Didim’de çekimlere başlayacaklarını belirten Yönetmen ve Senaryo yazarı Kerem Sarı, bu filmin yöresel olacağını ancak uluslararası bir film olacağını söyledi. Süper İncir’deki gibi Aydın’ı tanıtmaktan ziyade, komedi türünde yöresel halkın da katkı sağlayacağını belirten Sarı, “Filmimiz aşanmış bir hikaye. Süper İncir’de yaşadıklarımız. Süper İncir’i çektiğimizde biz orada kendimizi çekseydik daha komik olurdu. Şimdi biz aslında onu yapıyoruz. Süper İncir filmimizin eksik kalan komedi kısmını tamamlayacağız. Köylü gençlerin bir film çekip seslerini dünyaya duyurma hikayesi. Köy tadında, köyden çıkan film çekme ideali olan gençlerin bir filmi olacak. Ahmet Uluçay’ın Karpuz Kabuğu’ndan Gemiler Yapmak filmi vardı. Orada film oynatmaya çalışanlar vardı. Biz de bu filmde gençlerin bir filmi çekme çalışmalarını çekeceğiz. Bu filmimiz bu filin devamı gibi olacak. Bu filmimizi de Ahmet Uluçay’a atfettik. Ayrıca filmimizde yanlışlıkla bir cinayeti kameraya alma olayı var. Bu da filmimize aksiyon katacak. Güzel bir hikâye olacak. Komik olacak. Süper İncir’deki sıkıntıları anlatacak. Süper İncir Aydın’ı tanıtmak için yola çıkmıştık. Bunda başarılı olduk. Bu filmimizde tanıtım yok. Didim ve çevresi ile İstanbul’da olacak. Yöresel halkımızın da katkıları olacak.” şeklinde konuştu.

    Pazartesi günü motor diyecek olan komedi filmin başrolünde, Mustafa Kılınç, Enver Maral, Nuri Yiğit, Recep Yener olacak. Filmde ayrıca, Muğla şivesiyle izleyicilerin büyük beğenisi kazanan Gülnihal Demir, Yiğit Dören, Ömer Faruk Yıldırım, Yakup yavru, Nihat Kapız, Şengül Kozcu, Merve Uçar Cangöz, Recep Yener, Umut Oğuz ve değişik sanatçılar da rol alacak. Filmde yöresel şive kullanılacak. Yapımcılığını Hamit Şahin’in Makas Filmi’nin üstlendiği filme yaklaşık olarak 500 bin TL bütçe ayrıldı.

    Süper İncir filmi 2013 yılında vizyona girmiş, yöresel şive ve Aydın'ı ve incirini tanıtımında büyük katkı sağlamıştı. Süper İncir filmi çekimlerine başladığında bir çok yerden destek sözü alan Yönetmen Kerem Sarı, beklediği desteği göremeyince, babası dedesinden miras kalan incir bahçesini satarak destek olmuştu. Film çekimlerinde de hem yönetmenlik yapış hem de her şeye koşarak filmi çekmeyi başarmıştı. Zaman zaman film çekimlerinde çaycılık da yaparak Aydın ve incirini tanıtan filmi beyaz perdeye taşımayı başarmıştı CİHAN

Yorumlar