PSY’ın Hangover’ından önce EXO’nun ‘Overdose’u vardı

Gangnam Style şarkısı ile ünlenen PSY’in yeni hiti Hangover, EXO’nun Overdose’unu geride bıraktı.Güney Koreli rapçilerin müzik klipleri son yıllarda tüm dünyada ün kazanamaya başladı. 2012 yılının yazında Gangnam Style’n tüm dünyada...

Google Haberlere Abone ol
PSY’ın Hangover’ından önce EXO’nun ‘Overdose’u vardı

Gangnam Style şarkısı ile ünlenen PSY’in yeni hiti Hangover, EXO’nun Overdose’unu geride bıraktı.

Güney Koreli rapçilerin müzik klipleri son yıllarda tüm dünyada ün kazanamaya başladı. 2012 yılının yazında Gangnam Style’n tüm dünyada patlak vermesi, uluslararası kamuoyunda Kore müziklerine karşı ilgi uyandırdı. Her ne kadar Koreli sanatçılar Gangnam Style ile ünlenen PSY kadar büyük bir üne kavuşmasa da, EXO adlı rap grubu buna yaklaşabildi.

Aralarında Çinli rapçilerin de olduğu EXO, müzik hayatına başladığı 2011 yılından beri iyi bir çizgi yakaladı. Geçen Mayıs ayında tanıttıkları ‘Overdose’ adlı parçaları ise tüm dünyanın gündemine oturmayı başarmıştı. Youtube’da Korece versiyonunun 16 milyon, Çince versiyonu ise 8 milyon tıklanan klip, Mayıs ayında tüm dünyada en çok izlenen Kore klibi oldu. EXO’nun bu başarısı, Gangnam Sytle ile ünlenen PSY’dan sonra bir ilk olarak değerlendirildi.

Uzmanlar, PSY’ın yeni klibi Hangover’ın ‘Overdose’u çok doğal karşılarken, Hangover’ın Overdose’un popüleritesine etkisi olacağını ileri sürdü. Gangnam Style ile Kore müzik kliplerine dünyaca bir ilginin baş gösterdiğine dikkat çeken analizciler, Overdose’ın da bu bağlamda daha da ünleneceğini ön görüyor.

CİHAN

Yorumlar