Öğrenciler projeleriyle farklı kültür müziklerini uygulamalı olarak araştıracak

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ), yabancı uyruklu öğrencilerin müzik kültürlerini araştırarak tanıtmak amacıyla eğlenceli bir bilimsel araştırma projesine imza atıyor.

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler projeleriyle farklı kültür müziklerini uygulamalı olarak araştıracak

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ), yabancı uyruklu öğrencilerin müzik kültürlerini araştırarak tanıtmak amacıyla eğlenceli bir bilimsel araştırma projesine imza atıyor. Uludağ Üniversitesi’nde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerin müzik kültürlerinin araştırılması, incelenmesi ve tanıtılmasını amaçlayan proje uyarınca, 5 Nisan 2014 Cumartesi akşamı saat 20.00’de Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde 13 ülkenin müzik kültürleri uygulamalı olarak sergilenecek.

    Projenin yürütücülüğünü UÜ Türk Devletleri ve Akraba Toplulukları Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜDAM) Müdürü Prof. Dr. M. Asım Yediyıldız ile Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Şirin Akbulut Demirci yapıyor.

    Proje sayesinde Görükle Yerleşkesi, yabancı uyruklu öğrencilerin geleneksel müzikleriyle coşacak. Etkinlikte Endonezya’dan başlayarak, Moğolistan, Afganistan, Pakistan, Azerbaycan, Yemen, Ukrayna, Yunanistan, Makedonya, Kosova ve Bosna Hersek’e kadar Asya’dan Avrupa’ya toplam 13 ülkenin tanıtımı yapılacak, öğrenciler yöresel kıyafetleri ile çıkarak geleneksel kültürlerinden şarkı örnekleri sunacak.

    Şiir ve dans gösterilerinin de yer alacağı gecede, değişim programlarıyla Avrupa’dan gelen öğrencilerden oluşan Erasmus Korosu da Türkçe şarkılar söyleyecek.

    Uludağ Üniversitesi de gecede UÜ Halk Dansları Grubu ve Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencilerinin gösterileri ile temsil edilecek. CİHAN

Yorumlar