Muğla Belediyesi'nde kitap tanıtımı yapıldı

Muğla Belediyesi'nin kültür yayınları kapsamında hazırlanan "Mevlana Okyanusundan Muğlalı Şahidî Denizine" kitabı tanıtıldı.

Google Haberlere Abone ol
Muğla Belediyesi'nde kitap tanıtımı yapıldı

Muğla Belediyesi'nin kültür yayınları kapsamında hazırlanan "Mevlana Okyanusundan Muğlalı Şahidî Denizine" kitabı tanıtıldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nilgün Açık Önkaş tarafından kaleme alınan kitabın tanıtımına Vali Yardımcısı Fethiye Özdemir, Belediye Başkanı Osman Gürün ve çok sayıda davetli katıldı.

Doç. Dr. Önkaş, açılış konuşmasında kitabının Hz. Mevlana'nın vuslat yıldönümüne denk gelmesinin yanısıra 18 rakamının kutsal olması sebebiyle bugünün kendisi için farklı bir anlamı olduğunu söyledi. Başkan Gürün ise Şahidî hazretleri gibi gönül insanlarının çok iyi anlaşılması gerektiğinin altını çizerek, "Bu kitapla ortaya konulan değerin çok iyi anlaşılması gerekir. Biz 15 yıl önce göreve geldiğimizde dedik ki Muğla'nın değerlerini ortaya koyan kim olursa olsun, katkı vermeye hazırız. Şu anda bu kitapla birlikte belediyemiz kültür yayınları serisinin 14.'süne ulaştık. Sırada dört kitap daha var, bu kitapları da önümüzdeki günlerde tanıtacağız. Bunlar yeterli mi? Elbette yeterli değil. Daha çok, daha fazla yazılması ve topluma ulaştırılması gerekir."şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar