MİT 45 gün önce uyarmış

MİT'in bir buçuk ay önce PYD ve IŞİD kaynaklı saldırılar konusunda Emniyet ve Jandarma'ya gerekli uyarıları yaptığı belirtiliyor

Google Haberlere Abone ol
MİT 45 gün önce uyarmış

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) en son 7 Ocak 2016 tarihinde rutin olarak kritik kurumlara geçtiği uyarı yazısında, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık başta olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü gibi ilgili tüm kurumlara saldırılar konusunda hazırlıklı olunması gerektiği uyarısında bulunduğu öğrenildi.

CNN TÜRK'ün edindiği bilgilere göre, yazıda, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi metropollerde, terör örgütü PKK ve tüm yapılanmalarının canlı bomba ve sabotaj eylemleri planladığı hatta keşif çalışmalarının da yapıldığı yer aldı.

Uyarı yazısında ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleriyle emniyet mensuplarının kullandığı güzergahların ve servis toplanma yerlerinin hedef olabileceği uyarısında bulunuldu. MİT, olası riskli bölgeler arasında patlamanın gerçekleştiği Ankara Kızılay'daki servis toplama yerini de göstererek, gerekli önlemlerin alınması konusunda uyardığı da öğrenildi.

Yorumlar