Mehmet Akif Arnavutluk'ta sempozyumla anıldı

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da düzenlenen sempozyum, düzenlenen akşam yemeği ile tamamlandı

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Akif Arnavutluk'ta sempozyumla anıldı

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da düzenlenen Atayurdunda Mehmet Akif Ersoy Uluslararası Sempozyumu'nun başarılı bir şekilde tamamlandığını söyledi.

Eğitim-Bir-Sen ile ALSAR Vakfı'nın Tiran International Hotel'de gerçekleştirdiği "Atayurdunda Mehmet Akif Ersoy Uluslararası Sempozyumu" düzenlenen akşam yemeği ile tamamlandı.

Yemeğe Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, TBMM İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Alsar Vakfı Başkanı Mehdi Gurra da katıldı.

Yalçın, "Türkiye'nin entelektüelleri, aydınları, akademisyenleri çok önemli sunumlar gerçekleştirdiler. Sempozyumun sunumları kitaplaştırılacak ve daha sonra Arnavutça'ya çevrilerek, yine paydaşlarımız üzerinden dağıtılması sağlanacak" dedi.

Alsar Vakfı Başkanı Mehdi Gurra ise 2 gün süren sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Sempozyumun amacının Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve eserleri hakkında insanları aydınlatmak olduğunu ifade eden Gurra, bunda başarılı olduklarını söyledi. Gurra, Akif'in atayurdunda tanınması için çabalarının süreceğini kaydetti.

İki gün süren sempozyumda Mehmet Akif Ersoy'un yaşamı, düşünceleri ve eserleri çeşitli oturumlarda katılımcılara aktarıldı.

Sempozyum kapsamında Türkiye Arnavutluk ve Bosna Hersek'ten başta olmak üzere çok sayıda akademisyen ve edebiyatçı sunumlar gerçekleştirdi.

 

 

 

 

Yorumlar