Kendi adaletini kendi arayan öğretmenin hikayesi: 'Mutlak Adalet'

Yönetmenliğini Hüseyin Eleman’ın yaptığı ve çekimleri İzmir’de yapılan 'Mutlak Adalet' isimli sinema filmi 25 Nisan’da vizyona girecek.

Google Haberlere Abone ol
Kendi adaletini kendi arayan öğretmenin hikayesi: 'Mutlak Adalet'

Yönetmenliğini Hüseyin Eleman’ın yaptığı ve çekimleri İzmir’de yapılan 'Mutlak Adalet' isimli sinema filmi 25 Nisan’da vizyona girecek. Yönetmen Hüseyin Eleman’ın ikinci filmi olan Mutlak Adalet'te bugüne kadar romantik ve komedi rolleriyle tanınan oyuncular, bu defa dram oynadılar. Film, İzmir’de görev yapan bir öğretmenin karısının 3 hırsız tarafından tecavüz edilmesini ve daha sonra serbest bırakılmalarını, adaletten umudunu kesen öğretmen Metin’in kendi adaletini kendisinin aramasını konu alıyor.

Kendisi de psikoloji eğitimi almış olan Yönetmen Hüseyin Eleman’ın, alanlarında uzman bir grup psikolog danışmanlığında hazırladığı Mutlak Adalet filminin senaryosu, Türk sinema tarihinde derin psikolojik temeller, psikolojik dram ve gerilim ve adaletsizliği barındırıyor.

Filmde öğretmen Metin’i canlandıran ve Cennetin Sırları, Kuzey Güney, Güldür Güldür, Sürgün İnek, Ammar gibi filmlerden tanıdığımız Ozan Akbaba, Mutlak Adalet için ayrı bir heyecan yaşadığını dile getirdi. Akbaba, “Bu film hem Türkiye sineması için, hem de benim kariyerim için mihenk taşı olacak bir nitelik taşıyor, senaryosundan çekimine, müziklerinden oyunculuğuna kadar birçok anlamda emek verdim, benim ve tüm ekibim bu emeği mutlaka karşılık görecektir. Canlandırdığım karakter bir oyuncu için oldukça zor dönemeçleri olan, aklın sınırlarını zorlayan bir karakterdi. Kendimi o role o kadar kaptırmıştım ki, bir süre onun gibi yaşamaya, onun gibi yürümeye bile başladım. Bir insan olarak o karakterin başına gelenlere çok üzüldüm. İnsanlar bu filmi izlediğinde hem üzülecekler hem de peş peşe gelen büyük sürprizlerle çok şaşıracaklar.” dedi.

Bugüne kadar Avrupa Yakası, Geniş Aile, Vay Arkadaş, Ali Ayşe’yi Seviyor ve en son olarak Gurbette Aşk gibi sevilen yapımlarda yer alan Bihter Dinçel, bu filmde tam tersine eşini ve çocuğunu kaybetmiş, tecavüz mağduru psikolojik sorunları olan bir kadını canlandırıyor. Senaryoyu okurken gözyaşlarına hakim olmadığını söyleyen Dinçel, “Filmin sürpriz finali ile büyük bir şok yaşadım, psikolojik dönüm noktaları olan bir rol. Bir oyuncu için oldukça haz veren bir canlandırma” dedi.
Senaryoyu okurken de oynarken de çok büyük haz aldığını belirten Dinçel, kendisinin de felsefe muzunu olduğunu açıkladı.

Filmin oyuncularından olan ve yine komedi rolleriyle tanınan Bülent Çolak da, “Oyuncu olarak en son isteyeceğim şey kategorize edilmek. Komedi oyuncusu etiketiyle dolaşmak istemem. Bu filmin senaryosu bana geldiğinde çok heyecanlandım. Hayata dokunan hikayeler çekiyor beni” ifadelerini kullandı.

Filmde, Türkiye’yi uluslararası podyumlarda temsil eden başarılı manken ve fotomodel Didem Soydan da rol alıyor. Sıradan bir soysal hizmet memurunu canlandıran Soydan, mankenlik kariyerinin etkisinde kalmadan, sade görünümü, sade makyajı ve doğal oyunculuğu ile hayranlarının karşısına farklı bir imajla çıkıyor. Soydan, bu etkileyici rol için yoğun defile programını bırakıp İzmir'deki çekimlere katıldı. Soydan, varoşlarda yaşayan bir ailenin çocuklarını yurttan almalarına onay verecek olan inceleme memurunu oynuyor. Filmin hikayesini görür görmez rolü kabul ettiğini, özellikle psikolojik öğelerin ve sürpriz finalin kendisini çok etkilediğini belirten Didem Soydan, filmin yönetmeni Hüseyin Eleman'dan, sergilediği doğal ve akıcı oyunculuk performansı ile tam not aldı.

Yönetmen Hüseyin Eleman da, bu tarz filmleri yapmaya devam edeceğini belirtti. Eleman, “Türkiye’de bu tarz filmler fazla yapılmıyor. Halbuki insan psikolojisi büyük bir denizdir ve orada insana dair anlatılacak çok şey var. Mutlak Adalet bu anlatımın başlangıcı olacak.” diye konuştu.

Ozan Akbaba, Bülent Çolak, Bihter Dinçel, Turgay Tanülkü, Didem Soydan, Yerkan Kahraman, Zerrin Epikmen, Çağdaş Yılancı, Selin Mamak, Barış Akın’ın başlıca rollerini paylaştığı psikolojik gerilim – dram türündeki Mutlak Adalet’in konusu ise şöyle: İzmir' de öğretmenlik yapan Metin, karısı ve kızıyla mutlu bir hayat sürmektedir. Bir gün evine geldiğinde üç hırsızın karısına tecavüz ettiğini ve kızını darp ettiğini görür. Olayın şokuyla hırsızları kovalar ve birini yakalayıp öldürür. Metin nefsi müdafaa sınırları dışında adam öldürmek suçundan hapse girer, asıl şoku ise hapisten çıktığında yaşayacaktır. Karısına tecavüz eden iki hırsız delil yetersizliğinden serbest bırakılmıştır. Adalete güveni kalmayan Öğretmen Metin ve kendi adaletinin peşine düşecektir. CİHAN

Yorumlar