Kayseri kitap kurtlarını 6. kez ağırlıyor

Kayseri Kılıçaslan Eğitim Kurumları tarafından 6 yıldır gerçekleştirilen Ulusal 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması için yaklaşık 1200 kitap kurdu daha Kayseri’de buluşuyor. 10 Mayıs 2014 Cumartesi günü 6.sı düzenlenecek Ulusal 100...

Google Haberlere Abone ol
Kayseri kitap kurtlarını 6. kez ağırlıyor

Kayseri Kılıçaslan Eğitim Kurumları tarafından 6 yıldır gerçekleştirilen Ulusal 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması için yaklaşık 1200 kitap kurdu daha Kayseri’de buluşuyor.

10 Mayıs 2014 Cumartesi günü 6.sı düzenlenecek Ulusal 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması'na 65 ilden öğrencilerin katılması bekleniyor. 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışmasının sınavı, 4 ay öncesinde, hem ortaokul hem de liselere yönelik belirlenen 10’ar eserden yöneltilen sorulardan oluşuyor. Sınavda dereceye giren öğrencilere yaklaşık 20 bin lira para ödülü, öğretmen ve okullara da çeşitli hediyeler veriliyor.

Konu ile ilgili bilgi veren Kılıçaslan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Köksal, geleneksel hale gelen yarışmaya ilginin her geçen gün daha da artarak bu günlere gelindiğini ifade etti. Genel Müdür Köksal, "Türkiye'nin az okuduğuyla ilgili olumsuz eleştirilerin her fırsatta yapıldığı ve batının ön plana çıkarıldığı günümüzde, Ulusal 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması'nın 6’ncısına ülkemizin her köşesinden gelen büyük teveccühle yine adeta ezber bozuluyor. Ulusal düzeydeki en kapsamlı okuma organizasyonu olan ve kaybedenin bulunmadığı yarışmaya bu yıl 65 ilimizden öğrenciler ve danışman öğretmenleri katılıyor, Hem ortaokullarda hem de liselerde düzenlediğimiz yarışmayla altı yıl içerisinde okuttuğumuz eser sayısı 130'a, Kayseri'de ağırladığımız kitap kurdu sayısı da 8 bin 500'e ulaştı. Danışman öğretmenlerimize uyguladığımız anketlerin ışığında, birçok okulun belirlenen eserleri okuttuktan sonra kendi öğrencileri arasında da seçme yaptığını dikkate alırsak, bu seferberliğin 10 binlerce öğrenciyi kapsadığını rahatlıkla söyleyebiliriz." dedi. Etkinliğin İlk üç yıl, il bazında yapıldığını ifade eden Köksal, ulusal anlamda altıncı organizasyonu yaptıklarını hatırlatarak; "Bu yarışma ile görülüyor ki, Türkiye gençliği eğer ciddi anlamda yönlendirilirse, kitap okuma konusunda oldukça mesafe alacaktır. Bunu aldıkları mesafeden görmek de mümkündür." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar