Finlandiya

Finlandiya, kuzey Avrupa’da baltık denizi kıyısında bir kuzey Avrupa ülkesidir. İskandinavya yarımadasın da bulunur

Google Haberlere Abone ol
Finlandiya

Finlandiya,  kuzey Avrupa’da baltık denizi kıyısında bir kuzey Avrupa ülkesidir. İskandinavya  yarımadasın da bulunur. Başkenti Helsinki’dir. Doğusunda Rusya, kuzeyinde Norveç ve batısın da İsveç yer alır. Finlandiya ülkesi günümüz de önemli ticari ve endüstriyel faaliyetlerin yürütüldüğü bir çok limana sahiptir. Ülke sahip olduğu ticari yaşama rağmen tarihini ve doğal güzelliklerini kaybetmeden günümüze kadar gelmiştir.

Yaşam standartları ve eğitim seviyeleri oldukça yüksektir. Finlandiya da yaz ayları güneyde ki insanlar kumsalda güneşlenirken kuzeyde ki insanlar kayak yapabilmektedir. Kışın günlerin kısa gecelerin uzun olduğu bölgede haziran temmuz ağustos ayları en sıcak aylar, şubat ayı en soğuk olan aydır. Kış aylarında günlerin kısa olmasından dolayı yer altına inşaa ettikleri alışveriş merkezleriyle ünlüdür. Resmi dili Finlandiyaca ve İsveççedir. Ural altay dil ailesinden gelmektedir. Yönetim biçimi yarı başkanlık sistemi vardır.

Finlandiya ülkesinin kuruluşu 29 mart 1809 dur. 2010 yılı veri sayımlarına göre ülkenin nüfus sayısı 5.359.538 dir. Tarihi ve turistik açıdan önemli bir konuma sahip olan ülke turizm potansiyeli açısından oldukça değer ve önem kazanmıştır. Ülkeye ulaşım uçakla sağlanmaktadır.

Finlandiya ülkesinde gezilip görülecek yerler

Sumenlinna kalesi:

Helsinki yakınında yer alan ada üzerinde kurulu olan kale 18.yy da İsveçliler tarafından yapılmıştır. 1991 yılında UNESCO  dünya kültür miras listesine sumenlinna kalesini korumaya almıştır. Sumenlinna kalesinin içinde bulunan Youncak müzesi  Sumenlinna kalesinin içinde yer almaktadır. Piippa Tandefelt  koleksiyonundan  1985 te kurulmuş olan bu müzeyi kızı Petra işletmektedir.

Talin şehri :

UNESCO  tarafından dünya kültür miras listesine alınmış olan ve en iyi korunmuş ortaçağ şehirlerinden biridir. Eski surları ve gözetim kuleleri Aleksandır Nevsky katedrali, Tall Herman kulesi, Parlemento binası en güzel panaromik fotoğrafların çelilebileceği yerlerdir. Tompea Tepesi, Dome Katedrali , St Nicholas kilisesi ve  Belediye meydanı Avrupa’nın en eski ve hala aktif hizmet veren eczanesi gezip görebileceğiniz yerlerdendir.

Yorumlar