Engelli tiyatrocular oyun gelirlerini Soma’ya bağışladı

Ankara’da Yön Sanat Atölyesi tarafından hazırlanan ve engellerine rağmen hayattan kopmayan tiyatrocuların yer aldığı ‘Kamyon’ adlı oyunun gelirleri Soma’daki maden faciası mağdurlarına bağışlandı. Araçları bozulunca sapa bir yolda...

Google Haberlere Abone ol
Engelli tiyatrocular oyun gelirlerini Soma’ya bağışladı

Ankara’da Yön Sanat Atölyesi tarafından hazırlanan ve engellerine rağmen hayattan kopmayan tiyatrocuların yer aldığı ‘Kamyon’ adlı oyunun gelirleri Soma’daki maden faciası mağdurlarına bağışlandı.

Araçları bozulunca sapa bir yolda kalan 4 nakliye işçisi ile karşılaştıkları 3 köylünün hikâyesini anlatan oyununda köylüler ile işçilerin hayatlarına hem trajik hem de komik perspektiflerden yaklaşıldı. Sahnede yer yer oyunu durdurarak Soma’ya mesajlar yollayan oyuncular, oyununun girişinde ve selamlamada baretlerle sahneye çıktı.

Mehmet Baydur’un yazdığı oyunun danışmanlığını Devlet Sanatçısı Turgay Tanülkü, yönetmenliğini ise Erdem Öksüz yaptı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın da izleyiciler arasında yer aldığı oyun, büyük beğeni topladı. Oyunda ayrıca tiyatrocuların Turgay Tanülkü’ye teşekkür için hazırladıkları sunum, salonda duygusal anlar yaşattı.

FETHİ YAŞAR TEŞEKKÜR ETTİ

Oyun sonunda Yaşar, Tanülkü’ye ödülünü vermek için sahneye çıktı. Tanülkü gibi büyük ustaların Yenimahalle’den çıkmasının büyük bir onur ve gurur kaynağı olduğunu belirten Yaşar, ”Yenimahalle’de engeliler ve sanat için elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz. Turgay Tanülkü gibi büyük oyuncunun hemşerimiz olması ise bizi çok mutlu ediyor. Yön Sanat Atölyesi’ni hem ortaya koyduğu işler hem de duruşları sebebiyle tebrik ediyorum. Soma’daki acıya gösterdiğiniz duyarlılık için de ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi. CİHAN

Yorumlar