Edebiyat Sokağı meyvelerini verdi modern kütüphane kuruldu

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde geçtiğimiz yıl oluşturdukları ‘Edebiyat Sokağı' ile dikkatleri çeken Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu 100 öğrencinin faydalanabileceği modern bir kütüphaneye kavuştu.

Google Haberlere Abone ol
Edebiyat Sokağı meyvelerini verdi modern kütüphane kuruldu

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde geçtiğimiz yıl oluşturdukları ‘Edebiyat Sokağı' ile dikkatleri çeken Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu 100 öğrencinin faydalanabileceği modern bir kütüphaneye kavuştu. Ayrıca okulda anasınıfı bölümü ile annelerin yararlanabileceği internet bağlantısı olan 12 adet bilgisayar hizmete sunuldu.

Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu Müdürü Fatih Mehmet Erol, bu zamana kadar yapılan kitap okuma kampanyalarının dışında farklı bir proje ile çocuklar ve velileri kitapla buluşturmak için yola çıktıklarını belirterek, bunda da başarılı olduklarını söyledi.

Erol, Kasım 2013'de bu projenin ‘Edebiyat Sokağı’ ile başlayan bir süreç olduğunu belirterek, Türkiye ve bölgede yaşanan okuma alışkanlığı düşüklüğüne kısman çare bulmak istediklerini söyledi. ‘Edebiyat Sokağı’ projesi kapsamında geçen sene 8 yazarı ağırlandıklarını anlatan Erol, bu süreçte okuma ile ilgili iç dizaynı hayırseverlerin katkıları ile hazırlanan kütüphanenin Bursa'da nadir güzellikle olduğunu ifade etti. Erol, "Bu gün itibari ile yaklaşık 4 bin kitap ve toplam 40 bin TL'lik kitap bu kütüphaneye kazandırdık. İç dizaynı ve tasarımı ile Bursa'da eşine az rastlanır bir kütüphane kazandırdık Bursa'ya." dedi.

‘Edebiyat Sokağı’ ile öğrenciler ve velilerle okuma adına önemli ilerlemeler yaşandığını anlatan Fatih Mehmet Erol, "Her ay bir söyleşi gününe bir yazarımız katıldı ve her geçen gün gördük ki çocuklarımızın elinden kitaplar bulunmaya ve okunmaya başlandı. Amacımıza ulaşmak üzereyiz. Bizim amacımız okuma oranın artırmaktı." şeklinde konuştu.

Öğrenciler ise eski kütüphanenin çok kötü olduğunu aktarırken, şöyle konuştu: "Bu kütüphanemiz çok güzel oldu. Okumayı da çok seviyoruz. Burada kitap okuyoruz. Eski kütüphaneden memnun değildik, şimdi çok güzel oldu, her yer rengarenk, her kitabı burada rahatlıkla bulabiliyoruz. Bu kütüphaneden sonra kitap okumayı daha da çok öğrendik."

Hikaye okumayı sevdiğini anlatan Feyza Altunkaynak ise, "Okumayı çok seviyorum, eski kütüphanede çok fazla seçenek yoktu hikaye bulmakta zorlanıyorduk, şimdi daha kolay oldu ve yeni hali ile çok daha güzel oldu." dedi.
CİHAN

Yorumlar