Dünyadan öykücüler İstanbul'da buluşuyor

Zeytinburnu'nda yarın başlayacak olan Uluslararası Öykü Festivali kapsamında dünyanın farklı ülkelerinden çok sayıda öykücü İstanbul'a geliyor

Google Haberlere Abone ol
Dünyadan öykücüler İstanbul'da buluşuyor

Türkiye’nin ve dünyanın en önemli öykücüleri, 16-20 Şubat tarihleri arasında Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan Uluslararası Zeytinburnu Öykü Festivali’nde bir araya geliyor.

Öykü okumaları, oturumlar, metin dramatizasyonları, bilgi evleri üyeleri için planlanan “hayal kurma atölyeleri” gibi pek çok etkinlikle beş gün boyunca festivalde; İngiltere, İran, Bosna Hersek, Ürdün, Bulgaristan, Filistin, Azerbaycan, Makedonya’dan gelecek konuk yazarlarla Türkiyeli okur ve yazarlar buluşma fırsatı bulacak.

Festival ayrıca Zeytinburnu Bilgi Evleri’nin bu yıl ikincisini düzenlediği Genç Yazarlar Öykü Yarışması Ödül Töreni’nin de ev sahipliğini yapacak. Bunların yanı sıra açılış gecesi ünlü Moğol Grup Sedaa ve kapanış gecesi Grup Mesel konserleri gerçekleştirilecek. Repertuarını Anadolu ve çevresindeki halk müzikleri olarak belirleyen Grup Mesel, festivale yakışır müzikal bir ziyafetle öykü severlerin karşısında olacak.

Onursal Başkanlığını Rasim Özdenören’in yaptığı festivale Türkiye’den; Hüseyin Su, Cemal Şakar, Ömer Lekesiz, M. Fatih Andı, Köksal Alver, Abdullah Harmancı,Handan Acar Yıldız, Güray Süngü, Naime Erkovan, İsmail Özen, Remzi Şimşek, Mukadder Gemici, İsmail Isparta, Akif Hasan Kaya, Burcu Bayer, Ali Görkem Userin, Yunus Emre Özsaray, Arda Arel, Aykut Ertuğrul, Bünyamin Demirci, Doğukan İşler, Ertuğrul Emin Akgün, Ali Işık, Esra Demirci, Tuna Lütfi Yukay ve Betül Nurata gibi öykü yazarları katılıyor.

Festivalin yabancı konukları arasında ise; Afag Mesud, Alek Popov, Ben Okri, Filip Mursel Begović, Hisham Bustani, Mustafa Mestûr, Nenad Joldeski ve Ziad Khaddash yer alıyor.

Yorumlar