Danimarka Türk Film Festivali sona erdi

Bu yıl ikincisi düzenlenen Danimarka Türk Film Festivali, dün akşam başkent Kopenhag’daki ünlü Palads sinemasında yapılan kapanış gösteriminin ardından sona erdi. Danimarkalıların da ilgi gösterdiği festivalde Türk sinemasının son dönemdeki...

Google Haberlere Abone ol
Danimarka Türk Film Festivali sona erdi

Bu yıl ikincisi düzenlenen Danimarka Türk Film Festivali, dün akşam başkent Kopenhag’daki ünlü Palads sinemasında yapılan kapanış gösteriminin ardından sona erdi. Danimarkalıların da ilgi gösterdiği festivalde Türk sinemasının son dönemdeki başarılı yapımlarından; Sürgün İnek, Yunus Emre Aşkın Sesi, Eyvah Eyvah 3, Düğün Dernek, Bizum Hoca, Tamam Mıyız, ve Kelebeğin Rüyası filmlerinin gösterimi yapıldı.

Danimarka’da yayınlanan Opinionen Gazetesi ve Danimarkahaber.dk sitesi tarafından organize edilen festival Danimarka’nın 3 büyük şehri olan Kopenhag, Arhus ve Odense’de eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Festival, 1 Mayıs’da Yunus Emre Aşkın Sesi filminin gösterimi ile başlamıştı. Dün akşam Sürgün İnek filminin gösterildiği kapanış seansının akabinde bir açıklama yayınlayan Danimarka Türk Film Festivali Tertip Heyeti, başta festivale katılan sinema severler olmak üzere destek veren herkese teşekkür etti.

Festivalin Danimarka ile Türkiye arasındaki kültürel iletişime katkıda bulunmak amacıyla organize edildiğinin vurgulandığı açıklamada, “Danimarka ile Türkiye birbirine coğrafi olarak kilometrelerce uzak olmalarına rağmen kültürel olarak çok yakınlar. Her yıl yüz binlerce Danimarkalı turist tatilini geçirmek için Türkiye’ye gidiyor. Buna mukabil hayatına Danimarka’da devam eden 60 binin üzerinde Türkiye kökenli insan var. Bu iki kültürün birbirinden öğreneceği çok şey var. Umarız bu festival bu kültürel etkileşime katkıda bulunmuştur.” ifadelerine yer verildi.

Türk sinemasının tanıtımı adına bugüne kadar Danimarka’da gerçekleştirilmiş en büyük etkinliklerden biri olan Danimarka Türk Film Festivali’ne Danimarka Film Enstitüsü’nün yanı sıra Kopenhag Belediyesi, Arhus Belediyesi ve Odense Belediyesi de destek oluyor. CİHAN

Yorumlar