Cumhurbaşkanı Gül'den 'dünya mirası' açıklaması

İzmir’in Bergama ile Bursa’nın Cumalıkızık yerleşim yerleri, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girdi. Cumhurbaşkanı Gül, oy birliği ile alınan karardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Son eklenenlerle birlikte Türkiye’de UNESCO Dünya...

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Gül'den 'dünya mirası' açıklaması

İzmir’in Bergama ile Bursa’nın Cumalıkızık yerleşim yerleri, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girdi. Cumhurbaşkanı Gül, oy birliği ile alınan karardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Son eklenenlerle birlikte Türkiye’de UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki yerlerin sayısı 14’e yükseldi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Bursa Cumalıkızık ile İzmir Bergama'nın UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne kaydedilmesi ile ilgili olarak yaptığı açıklama şu şekilde: “Dün Katar'da toplanan UNESCO Dünya Mirası Komitesi'nin, Osmanlı İmparatorluğu'nun doğuş dönemini simgeleyen Bursa Cumalıkızık ile çok katmanlı kültürel peyzaj olarak Bergama'yı, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne kaydetme kararı almış olmasından büyük memnuniyet duydum. Oy birliğiyle alınmış olan bu karar ile kültür mirasımızın hem zenginliği hem de çeşitliliği uluslararası düzeyde bir kez daha takdir edilmiş olmaktadır. Uzun ve titiz bir çalışmanın ürünü olan bu başarıda emeği geçen bütün kişi ve kurumlar ile Bursa Cumalıkızık ve İzmir Bergamalı vatandaşlarımı candan kutlarım. Bu sevindirici gelişme ile Türkiye'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki yerlerinin sayısı 14'e ulaşmış olmaktadır. Dünya Mirası unvanının, miras alanlarımızın uluslararası itibarını artırmaktan başka, bizleri de bunları daha iyi korumakla yükümlü kıldığını bu vesileyle önemle hatırlatmak isterim.”

CİHAN

Yorumlar