Çukurova Kitap Fuarı 7. kez kapılarını açıyor

Yılın ilk kitap fuarı, 14 Ocakta TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde kitapseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Çukurova Kitap Fuarı 7. kez kapılarını açıyor

Yılın ilk kitap fuarı, 14 Ocakta TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde kitapseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile hazırlanan Çukurova 7. Kitap Fuarı, 14-19 Ocak tarihleri arasında Çufaş Çukurova Fuarcılık Anonim Şirketi, Adana Valiliği ve Adana Büyükşehir Belediyesi desteği ile kapılarını kitapseverlere açacak.

Bu yıl 200’ün üzerinde yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşecek Çukurova Kitap Fuarı’nda söyleşi, şiir dinletisi, panel ve çocuklara yönelik programlarla birlikte 60 etkinlik gerçekleştirilecek. Ayrıca düzenlenecek imza günlerinde 300 yazar okurlarıyla bir araya gelecek. Çukurova Kitap Fuarı’na, 6 gün süresince aralarında Doğan Hızlan, Ayşe Kulin, Canan Tan, Mustafa Balbay, Can Dündar, Gülten Dayıoğlu, Ahmet Ümit, İpek Ongun, Yekta Kopan, Haydar Ergülen, Ercan Kesal, Nebil Özgentürk gibi yazar ve şair konuk olacak.

ORHAN KEMAL 100 YAŞINDA
Fuarda, Türk edebiyatının en üretken yazarlarından Orhan Kemal, doğumunun 100. yılı dolayısıyla bir dizi söyleşi, panel ve sergi ile ‘Orhan Kemal 100 Yaşında Sempozyumu’ kapsamında memleketi Adana’da anılacak. Sempozyumun açılışı 14 Ocak 2014 Salı günü Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Doğan Hızlan ve Işık Öğütçü tarafından yapılacak. Açılış konuşmaları ardından senaristliğini ve yönetmenliğini Nebil Özgentürk’ün üstlendiği ve kendisinin de konuşmacı olarak katılacağı “Sanatımızın Hatıra Defteri Belgeseli/Orhan Kemal Bölümü Gösterimi” gerçekleştirilecek. Sempozyum kapsamında “Yaşamı ve Eserleri ile Orhan Kemal”, “Türk Edebiyatı’nda Orhan Kemal ve İzleri”, “Edebiyattan Sin emaya Orhan Kemal”, “Türkiye Yazarlar Sendikası’nın Anıt Yazarı Orhan Kemal 100 Yaşında”, “Bursa Cezaevi’nde Bir Çukurovalı: Orhan Kemal” ve “Çukurova’dan bir Orhan Kemal Geçti” başlıkları altında paneller düzenlenecek.

Sempozyum aynı zamanda bir sergiye de ev sahipliği yapıyor. Tasarımını Sadık Karamustafa’nın yaptığı, TÜYAP tarafından düzenlenen sergi yazarın yaşamı, Adana’da geçirdiği yıllar ve eserlerinden seçme metinlerden oluşuyor. “Bereketli Topraklar Yolculuğunda” Orhan Kemal 100 Yaşında sergisi fuar süresince ziyaret edilebilecek.

Sempozyuma katılan konuşmacılar arasında Doğan Hızlan, Işık Öğütçü, Ahmet Ümit, Ercan Kesal, Turhan Günay, Haydar Ergülen, Nebil Özgentürk, Caner Cindoruk, Zafer Doruk, Bedri Aydoğan, Tahir Şilkan, Güney Özkılınç, Ali Ozanemre, Orhan Özdemir, Selamet Bağcı, Arslan Bayır, Bekir Dağsever, Hasan Hüseyin Çabuk, Veli Cuma yer alıyor.

Girişin ücretsiz olduğu fuar, 14-18 Ocak tarihleri arasında 10.00-20.30 kapanış günü 19 Ocakta ise 10.00-19.00 saatlerinde ziyaret edilebilir.
CİHAN

Yorumlar