Berkin Elvan'ın ismi tiyatro salonuna verildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Bülent Ecevit Kültür Merkezi’ndeki tiyatro salonuna Gezi olaylarında yaralanan ve 9 ay sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın adı verildi.

Google Haberlere Abone ol
Berkin Elvan'ın ismi tiyatro salonuna verildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Bülent Ecevit Kültür Merkezi’ndeki tiyatro salonuna Gezi olaylarında yaralanan ve 9 ay sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın adı verildi. 2 bin 600 metrekare örtülü alana sahip olan kültür merkezinde çok amaçlı salon, kafeterya, restoran, fuaye ve sergi alanları mevcut. Merkez, dışarıda da 2 bin 500 metrekarelik bir kullanım alanına sahip.

Karaalioğlu Parkı içerisinde inşa edilen kültür merkezinin açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Mustafa Akaydın, “Merkezin tiyatro salonuna Berkin Elvan’ın adını verdik. Burada iki Karaoğlan’ın birden adı yaşayacak.” dedi. Mustafa Akaydın ve Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nin açılış kurdelesini kesti. Kültür Merkezi’nde incelemelerde bulunan Akaydın ve Akkaya, Berkin Elvan Salonu’nu gezdi. Heyet burada mini bir tiyatro gösterisi izledi. Başkan Akaydın ve beraberindekiler, Bülent Ecevit Kültür Merkezi fuayesi ve sergi salonunda açılan Tufan Dağıztanlı’nın seramik, Himmet Öcal’ın resim sergisi ile Antalya Kent Müzesi’nin Kuşlar sergisini inceledi.Merkezde Bülent Ecevit’in ismini yaşatacaklarını ifade eden Akaydın, “Ama bununla da yetinmedik. Merkez içindeki kültür salonuna 3 gün önce 15 yaşında hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın adını verdik. Burada iki Karaoğlan’ın adı birden yaşayacak. Berkin de bir Karaoğlan. Ecevit de bir Karaoğlan. Her ikisi de Antalyalıların gönlünde taht kurmuş kişilikler olarak yaşayacaklar. Allah’tan her ikisine de rahmet diliyorum. Bu merkezin Antalya kültürüne katkıda bulunmasını diliyorum.” diye konuştu.

Kültür merkezinin açılışına, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, CHP Muratpaşa Belediye Başkan Adayı Ümit Uysal, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş ile çok sayıda vatandaş katıldı.
CİHAN

Yorumlar