Bakanlık Nevruz'u yedi bölge ve 36 ilde konserlerle kutlayacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Nevruz kutlamalarında bu yıl alışılmışın dışına çıkıyor.

Google Haberlere Abone ol
Bakanlık Nevruz'u yedi bölge ve 36 ilde konserlerle kutlayacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Nevruz kutlamalarında bu yıl alışılmışın dışına çıkıyor. İlk defa bütün bölgeleri kapsayan geniş bir konser programıyla ilkbaharı karşılamaya hazırlanıyor. Bu çerçevede Nevruz, yedi bölgedeki 36 ilde konserlerle kutlanacak. Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'ne bağlı sanat kurumlarınca, 15-25 Mart 2014 arasında konserler verilecek.

Türk halkları için Göktürklerin Ergenekon’dan çıkışını temsil eden ve baharın gelişini müjdeleyen Nevruz, bakanlığın çalışmaları ve girişimleri sonucunda 2009 yılında UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi'ne girdi. Türkiye ile birlikte İran, Azerbaycan, Hindistan, Kırgızistan, Pakistan ve Özbekistan ortak dosyası olarak listeye giren Nevruz, 2010 yılında da Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından Dünya Nevruz Bayramı ilan edilmişti.

Bakanlığın konser programı şöyle: Cumhurbaşkanlığı Devlet Klasik Türk Müziği (KTM) Korosu 15 Mart’ta Çanakkale’de, Bursa Devlet KTM Korosu 18 Mart’ta Kocaeli’nde, 23 Mart’ta Bursa’da ve 25 Mart’ta Sakarya’da; Sivas Devlet Türk Halk Müziği (THM) Korosu 18 Mart’ta Sivas’ta, 19 Mart’ta Elazığ’da ve 22 Mart’ta Malatya’da; Ankara Devlet KTM Korosu 19 Mart’ta Adıyaman’da, 20 Mart Gaziantep’te ve 21 Mart’ta Kahramanmaraş’ta; İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu 19 Mart’ta Bartın’da; Mersin Devlet KTM Korosu 19 Mart’ta Adana’da ve 21 Mart’ta Mersin’de; İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu 19 Mart’ta Bolu’da; Şanlıurfa Devlet THM Korosu 20 Mart’ta Osmaniye’de; Ankara Devlet KTM ve THM koroları 20 Mart’ta Çorum’da ayrı ayrı; Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu 20 Mart’ta Konya’da; İzmir Devlet KTM Korosu 20 Mart’ta İzmir’de; Diyarbakır Devlet KTM Korosu 20 Mart’ta Diyarbakır’da; İstanbul Devlet THM Korosu ile Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu 20 Mart’ta Edirne’de ve 21 Mart’ta Tekirdağ’da; Samsun Devlet KTM Korosu 21 Mart’ta Samsun’da, 22 Mart Sinop’ta ve 24 Mart’ta Ordu’da; Sivas Türk Halk Müziği Korosu 21 Mart’ta Kayseri’de; İzmir Devlet KTM Korosu 21 Mart’ta Manisa’da; Ankara Devlet THM Korosu 21 Mart’ta Iğdır’da; İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu ve diğer sanat kurumları 21 Mart’ta Van’da; Ankara Devlet THM Korosu 21 Mart’ta Siirt’te ve 22 Mart’ta Muş’ta; Şanlıurfa Devlet THM ve Mersin Devlet KTM koroları 22 Mart’ta Şanlıurfa’da ortak; İzmir Devlet KTM Korosu 22 Mart’ta Mardin’de; İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu ile İzmir Devlet KTM Korosu 22 Mart’ta Muğla’da; Ankara Devlet THM ve KTM koroları 22 Mart’ta Afyonkarahisar’da; İstanbul Devlet THM Korosu 24 Mart’ta Hatay’da; Sivas THM Korosu 26 Mart’ta Tokat’ta. CİHAN

Yorumlar