Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde 29 eseri 131 bin seyirci izledi

Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Aykut Çınar, 2013-2014 sezonunda toplamda 29 eserden oluşan opera, bale repertuvarı hazırladıklarını belirterek, seyirci sayısının 131 bin civarında olduğunu söyledi.Aykut Çınar, Ankara...

Google Haberlere Abone ol
Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde 29 eseri 131 bin seyirci izledi

Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Aykut Çınar, 2013-2014 sezonunda toplamda 29 eserden oluşan opera, bale repertuvarı hazırladıklarını belirterek, seyirci sayısının 131 bin civarında olduğunu söyledi.

Aykut Çınar, Ankara Devlet Opera ve Balesi binasında, 2013-2014 'Sanatın Fabrikası' sloganı ile sanat sezonunu değerlendirdi. 2013-2014 sezonunda toplamda 29 eserden oluşan opera, bale repertuvarı hazırladıklarını kaydeden Aykut Çınar, “Yerleşik sahne dışında 23 tane konser organize ettik. Eserlerimizin hemen hemen hepsinin doluluk oranları memnun edici düzeydeydi. Bu sene en çok mücadele ettiğimiz sorunların başında talebi karşılayamamak oldu. Çoğu eserlerimiz satışa çıktığı andan itibaren birkaç saat içinde tükendi.” bilgisini verdi.

Gelir düzeyi daha düşük olan bölgelere bu sezon daha fazla yer ayıracaklarını belirten Çınar, “Bunun sadece eğitim etkinliği olarak değerlendirilmesi belki doğru olamayabilir. Sanat etkinliği hedefimiz var.” şeklinde konuştu.

131 BİN SEYİRCİ İZLEDİ

Çınar, 2011-2012 yılında seyirci sayısının 103 bin olduğunu ifade ederek, ”Bu sene 131 bin civarıdır. Bunun çok yüksek başarı olduğunu değerlendiriyorum. Bu rakam, bu fiziki şartlarda çok büyük başarıdır. Ankara’nın nüfusu Türkiye’nin gelir düzeyi, eğitim düzeyi göz önüne alındığı zaman çok iyi rakam.” ifadesinde bulundu.

Bir kurumda karar verilen en önemli şeyin repertuvar olduğunu söyleyen Çınar, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çünkü repertuvarda kaygılanmanız gereken şeylerin başında sanat gelir. Sanatın kalitesiz, evrensel sanatın geldiği noktada ödün vermeden ama bulunduğunuz coğrafyada ve yaşadığınız şehrin gerçeklerini de göz ardı etmeden bir repertuvar yapmak zorundasınız.”

Bir şehirde sanat yapmanın birkaç ayağı olduğunu belirten Çınar, “Bunlardan birisinin eksik olması halinde bu sürecin başarıya ulaşamayacağını düşünüyorum. Biz sanat organizasyonu ayağı olarak bunu başardığımızı düşünüyoruz.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar