TDV'den Tanzanya’da kurban projesi

- TDV vekaletle kurban programı kapsamında 10 bin 500 hisse kurbanı Tanzanya’da muhtaçlara dağıtıyor

Google Haberlere Abone ol
TDV'den Tanzanya’da kurban projesi

ZANZİBAR (AA) -Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) vekaletle kurban programı kapsamında 10 bin 500 hisse kurbanı Tanzanya’da keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

TDV çalışanları ve aralarında Milli Güreşçi Rıza Kayaalp'in de bulunduğu gönüllülerin katıldığı programda kesilen kurbanlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya devam ediyor.

Kayaalp, bayramların hüzün ve sıkıntıların paylaşıldığı nadide zamanlar olduğunu vurgulayarak "Bayramlar neşe ve sevinçlerin çoğaltıldığı günlerdir. Bayramlar, yüreğimizin kapılarını kardeşlerimize açma, ekmeğimizi bölüşme, huzurumuzu paylaşma zamanlarıdır." dedi.

TDV Kurumsal İletişim Müdürü Kerim Küçüksarı, Tanzanya’da Darüsselam, Zanzibar, Mkuranga, Mwanze, Mtwara, Kahama, Morogoro, Kondoa, Tanga ve Msoga’da Türkiye’den emanet edilen 10 bin 500 hisse kurbanın kesim ve dağıtımının devam ettiğini söyledi.

Türkiye Diyanet Vakfı'nın Afrika’dan Asya’ya, Uzakdoğu’dan Güney Amerika’ya kadar 130 ülkede Kurban vekaletlerin dağıtımının devam ettiğini kaydeden Küçüksarı, "Kurbanlarımız kardeşlik için temasıyla Vekaletle Kurban Kesim Programı kapsamında, Türkiye’de 235 il ve ilçe merkezinde, yurtdışında ise 130 ülkenin 530 bölgesinde, gönüllüler nezaretinde kurban kesim ve dağıtımımız sürüyor." dedi.


Yorumlar