Mark Eliyahu, Türkiye'ye 150 yıllık kemençesiyle geliyor

İSTANBUL (AA) - Kemençe üstadı Mark Eliyahu, Türkiye'deki konserlerinde 150 yıllık kemençesiyle sahne alacak. Mart ayında İstanbul'da üç konser veren genç...

Google Haberlere Abone ol
Mark Eliyahu, Türkiye'ye 150 yıllık kemençesiyle geliyor

İSTANBUL (AA) - Kemençe üstadı Mark Eliyahu, Türkiye'deki konserlerinde 150 yıllık kemençesiyle sahne alacak.

Mart ayında İstanbul'da üç konser veren genç sanatçı, yayımlayacağı yeni albümü Roads'un tanıtım turnesi kapsamında 3 Kasım'da İzmir Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu, 4 Kasım'da Ankara MEB Şura Salonu ve 5 Kasım'da ise İstanbul'da Zorlu PSM'de konser verecek.

Ünlü besteci ve kompotizor Piris Eliyahu'nun oğlu olan sanatçı, Ortadoğu ve Balkanların duygularını vurmalı ve yaylıların uyumunda hissettiren müziğiyle dikkatleri üzerine çekiyor.

- Babasının mirasıyla yola koyuldu

Müzikolog, besteci ve tar sanatçısı babasından aldığı mirasla yola koyulan Mark Eliyahu, Türk, İran ve Azeri müziğine yöneldi. Sanatçı, İrlandalı-Yunan Ross Dally ile Bakülü müzisyen Adalat Vazirov'ın öğrencisi oldu.

Babasıyla, "The Spirit of the East" albümünü yaparak müzikseverlerle buluşturan sanatçı, onunla turneye katıldı.

Bugüne kadar Kudüs Piyor Festivali, Uluslararası Ud Festivali, Krakow Yahudi Festivali ve İtalya'daki Fabrica Festivali'nde konser veren Eliyahu, filarmoni orkestrasıyla Nobel Ödülü gecesinde de sahne aldı.

Yorumlar