"Kalimerhaba Dünya" Uluslararası Barış ve Hoşgörü Festivali başladı

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Marmaris ilçesinde "Kalimerhaba Dünya" Uluslararası Barış ve Hoşgörü Kültür ve Sanat Festivali başladı. Marmaris Esnaf Odası Ahmet...

Google Haberlere Abone ol
"Kalimerhaba Dünya" Uluslararası Barış ve Hoşgörü Festivali başladı

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Marmaris ilçesinde "Kalimerhaba Dünya" Uluslararası Barış ve Hoşgörü Kültür ve Sanat Festivali başladı.

Marmaris Esnaf Odası Ahmet Altıntaş Kütüphanesi'nde düzenlenen törende, festivale katılan 50 yazar, sanatçı ve karikatürist tanıtıldı.

Kalimerhaba Derneği Proje Koordinatörü Umur Özlüer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Marmaris'ten dünyaya barış mesajı verirken, kurulacak barış ormanıyla da dünyaya iyi bir gelecek bırakmak istediklerini söyledi. Hoşgörünün vatanı, medeniyetlerin beşiği Anadolu topraklarının, sonsuza kadar sürecek bir barış projesine kucak açacağını belirten Özlüer, "Dünya Barış Ormanı, barışa inançlı herkesin üzerinde ismi asılı bir dikili ağacının olacağı ve yetişmesine özen göstererek gözü gibi bakacağı bir orman olarak gelecek nesillere kalacak en güzel mirastır. Bu ormana dikeceğiniz bir fidan, dünya barışına katkı koyan sivil toplum çalışmalarına güç verecek, savaştan en çok mağdur olan çocukların, barış içinde yetişmesine yönelik çalışmalara katkı koyacaktır." dedi.

Uluslararası Aktivist Sanatçılar Derneği Başkanı Ümit Yaşar Işıkhan, barış taleplerini bir araya gelerek güçlü bir söyleme dönüştürmek için bir araya geldiklerini anlattı. Yazar Özkan Mert de savaşın bir yıkım olduğunu vurgulayarak, "Bir filozof, insanın bilmediği için savaştığını söylüyor. Dans edin dans ederken birbirinizi öldüremezsiniz. Kitap okuyun kitap okurken birbirinizi öldüremezsiniz. Barış özgürlükler ile el ele kol kola yürüdüğünüz zaman amacına ulaşır." diye konuştu.

Festival kapsamında barış ve hoşgörü temalı konserler, sergiler, dans, film ve belgesel gösterimleri, konferans, seminer, panel ve söyleşiler gerçekleştirilecek.

Kurulacak Dünya Barış Ormanı'na fidan dikiminin de yapılacağı festival, 30 Eylül'de sona erecek.

Yorumlar