Havran Kent Müzesi açıldı

Balıkesir’in Havran ilçesinde Kent Müzesi düzenlenen tören ile hizmete açıldı.Hocazade Abdurrahim Efendi tarafından 1912 yılında yaptırılan ve kaymakamlık ile belediye başkanlığı tarafından restore edilen 3 katlı tarihi konak, yaklaşık...

Google Haberlere Abone ol
Havran Kent Müzesi açıldı

Balıkesir’in Havran ilçesinde Kent Müzesi düzenlenen tören ile hizmete açıldı.

Hocazade Abdurrahim Efendi tarafından 1912 yılında yaptırılan ve kaymakamlık ile belediye başkanlığı tarafından restore edilen 3 katlı tarihi konak, yaklaşık 600 eserin sergilendiği Havran Kent Müzesi olarak vatandaşların hizmetine açıldı. Yörenin tarih ve kültürünü yansıtan eserlerin yer aldığı konakta sergilenen bal mumundan yapılmış Çanakkale Kahramanı Havranlı Koca Seyit’in heykeli ile yöresel kıyafetli bir Havranlı yaşlı adam heykeli büyük beğeni aldı.

Törende konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Havran ilçemizde Kuva-yi Milliye döneminde kullanılan eşyaların bulunduğu Kent Müzesinin açılışını gerçekleştirdik. Restorasyonunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, "Konağımızın restore edilmesi ve müzeye dönüştürülmesinde katkıları olan tüm kurum ve kuruluşlarımıza, değerli hocalarımıza ve bağışlarda bulunan bölge halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz." diye konuştu.

Açılışa Balıkesir Milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu ve Ahmet Akın, Havran Kaymakamı Ahmet Türköz, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorumlar